Groeten uit ...

Sportscars: Groeten uit Le Mans 2019

Le Mans 2019 Bvdw auto 22 28 63 groeten-1
De historie leeft langs het Circuit de la Sarthe

Afgelopen week was de volledige aandacht van de autosportwereld gericht op de 87e editie van de 24 Uur van Le Mans, de belangrijkste sportwagenrace ter wereld. Hoewel het officieel opgegeven aantal van 252.500 bezoekers wat wenkbrauwen deed fronsen - vrijwel iedereen stelde vast dat er minder mensen waren dan in voorgaande jaren - is het nog steeds een van de grootste en meest prominente autoraces. AUTOSPORT.NL was er uiteraard ook weer bij en verzamelde volop materiaal voor een uitgebreide impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Bob van der Wolf, Rebocar/R. de Boer

IMG 1941

Het begint al licht te kriebelen als je op de Autoroute de markante beide torens van de kathedraal van Chartres ziet opdoemen. Of als je het stadsverkeer van Rouen doorstaan hebt, als je, zoals wij meestal, de wat meer westelijke route nemen teneinde de file-ellende van Parijs te omzeilen. En dan zie je de bruine borden langs de weg die in Frankrijk wijzen op een toeristische attractie, in dit geval het circuit van de 24-uursrace. Dan weet je dat je er bijna bent. Het mekka van de lange-afstandsracerij. Le Mans!

IMG 2244

Heel wat Nederlanders hadden de reis gemaakt, maar dit vonden we wel een van de mooiste auto's die we tegenkwamen.

IMG 9937

En in goed gezelschap ook nog!

IMG 9973 2

Vooral bij Britse bezoekers lijkt het bestickeren van een auto voor de reis naar Le Mans wel verplicht. Een aantal gespecialiseerde bedrijven maken daar inmiddels een leuke omzet mee!

IMG 9978

Eerst maar eens naar de supermarkt, die in stijl was ingericht.

IMG 9975

Aan bier geen gebrek!

IMG 9977

En ook wat te knabbelen erbij.

IMG 9979

Le Mans-kleding ook in de supermarkt.

IMG 9983

En natuurlijk de 'rilettes du Mans', hoewel die eigenlijk uit het naastgelegen dorp Connerré komen, van Maison Prunier, de plaatselijke slager, die ooit ontdekte hoe je uit varkensvlees en wat andere ingrediënten een goed smeerbare en behoorlijk houdbare substantie kon maken, die op donker brood met augurken en een glas rosé of witte wijn erbij uitstekend smaakt!

IMG 9970

Uw redacteur had het voorrecht om de eerste paar dagen van de week in het Hotel de France te mogen doorbrengen, een etablissement vol racehistorie op een kilometer of veertig van het circuit.

IMG 2464 2

Je vindt er altijd mensen met leuke auto's en/of een leuk verhaal, wat ook vaak samengaat. Zoals deze Engelsman, die zijn Porsche 911 van een folie in Gulf-kleuren had laten voorzien. Die wilde hij laten signeren door Jacky Ickx, stamgast in het hotel. De aimabele Belg deed dat natuurlijk graag.

IMG 7445

Zie hier het resultaat.

IMG 4830 2

Een Ford GT zie je ook niet iedere dag.

Le Mans 2019 Bvdw auto 22 28 63 groeten-5

Op vrijdagochtend vroeg was onze huisfotograaf Bob van der Wolf nog even ter plekke, en toen stond het parkeerterreintje weer vol met leuke auto's.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet