DTM

DTM: Nicky Catsburg test BMW M4 DTM in Jerez

181206 Catsburg DTM
Nicky Catsburg (r.) test volgende week een BMW M4 DTM in Jerez

Het goede nieuws houdt niet op voor Nicky Catsburg: nadat hij eerder deze week al werd aangekondigd als officiële coureur voor Hyundai Motorsport Customer Racing in het FIA WTCR van volgend jaar, volgt vandaag het nieuws dat de Amersfoorter volgende week op het circuit van Jerez voor BMW in actie komt tijdens de 'Young Driver Test' van de DTM. "Ik verwacht niet dat ik in de running ben voor een zitje in de DTM, want ik ken mijn programma voor volgend jaar, maar ik vind het wel ontzettend gaaf dat BMW mij de gelegenheid geeft om in een DTM-auto te testen. Dat is toch een heel serieuze raceauto en een klasse van topniveau", verklaart Catsburg tegenover AUTOSPORT.NL.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

BMW Motorsport viert morgen in München met de traditionele 'Season Review' het einde van het autosportseizoen. Meestal wordt bij die gelegenheid ook het nodige nieuws voor het komende jaar gepresenteerd, maar de aankondiging van de rijders die voor het Beierse merk tijdens de Young Driver Test in actie komen, volgt dus al een dag eerder. Naast Nicky Catsburg komen ook de Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde, de Brit Nick Yelloly en de Deen Mikkel Jensen in Zuid-Spanje met de BMW M4 DTM in actie. Jensen had al de status van BMW-juniorrijder, Van der Linde en Yelloly komen uit andere gelederen. De Zuid-Afrikaan, de jongere broer van Kelvin van der Linde, was het afgelopen seizoen voor Audi actief in de GT3-racerij, Yelloly reed in de Porsche Mobil 1 Supercup en de Duitse Porsche Carrera Cup.

181206 BMW DTM
De BMW M4 DTM

Met zijn op handen zijnde DTM-test treedt Nicky Catsburg toe tot het zeer selecte gezelschap van Nederlanders dat ooit een BMW-DTM-auto reed. Eerder was dit het geval met Tom Coronel, die in 2013 als beloning voor het winnen van de BMW Sports Trophy, het wereldwijde klassement voor BMW-privérijders, een DTM-BMW mocht testen. Ook coureur/journalist Sandor van Es viel deze eer te beurt, hij mocht eind 2014 de BMW M4 DTM van Marco Wittmann beproeven.

Audi maakte vorige week al de rijders bekend die van maandag tot en met woensdag in Jerez aan de test deelnemen. Voor het merk met de vier ringen rijden rallycross-coureur Andreas Bakkerud, drievoudig Le Mans-winnaar Benoît Tréluyer, de Belg Frédéric Vervisch en de Italiaan Mattia Drudi. In het kader van een overeenkomst met de Formel 3 Vermarktungs GmbH mogen ook twee coureurs deelnemen die het afgelopen seizoen in het FIA EK F3 in actie kwamen. Hierbij gaat het om de Oostenrijker Ferdinand Habsburg en de Zuid-Afrikaan Jonathan Aberdein.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet