Groeten uit ...

F3: Groeten uit Pau (2018)

IMG 2172

Via ons liveblog deden we het afgelopen weekeinde al verslag van de 77e editie van de Grand Prix de Pau, een van de onbetwiste klassiekers in de autosport en een van de oudste nog bestaande race-evenementen van Europa. Of we er volgend jaar met de Formule 3 nog een keer terugkeren is al even onzeker als de toekomst van deze klasse met de huidige auto's, maar we blijven optimistisch, want een evenement als de Grand Prix de Pau op zijn prachtige locatie in de Zuid-Franse stad aan de voet van de Pyreneeën zouden we toch niet graag willen missen. Het weekeinde leverde ook weer genoeg materiaal voor onze rubriek 'Groeten uit'.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 2167

De historie van het evenement gaat al terug tot 1933. Bij het plaatselijke VVV-kantoor hangen reproducties van histrorische raceposters in art-déco-stijl naast de moderne affiche.

IMG 2168

Geen weekeinde in Pau is compleet zonder een bezoek aan Motors Mania, de onvolprezen en prachtig gehuisveste autoboekenwinkel van Pierre Darmendrail en Christophe Lavieille.

IMG 2169

Uw redacteur kon zich inhouden en kocht er ditmaal slechts de van tevoren bestelde twee nieuwe delen uit de reeks over André Citroën van auteur Fabien Sabatès, maar er stond genoeg lekkers.

IMG 2173

Op de Boulevard des Pyrenées waren de nodige auto's tentoongesteld met wat, eh, aparte kleuren.

IMG 2175

Deze Viper roept mooie herinneringen op aan het FIA GT-kampioenschap en Le Mans van rond de eeuwwisseling.

IMG 2176

Speciaal voor de vrouwelijke Grand Prix-bezoekers...

IMG 2177

IMG 2182


Miss France was er ook.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet