Formula E

Formule E: Felipe Massa tekent contract voor drie seizoenen met Venturi

180515 Massa Venturi
Felipe Massa rijdt de komende drie seizoenen voor Venturi in de Formule E

Felipe Massa rijdt vanaf het seizoen 2018-2019 vor het Venturi-team in het ABB FIA Formule E-kampioenschap. Het team kondigde vandaag aan, een driejarig contract met de Braziliaanse oud-Formule 1-coureur te hebben gesloten. Het nieuws komt enkele dagen nadat Venturi meldde, voor het komende seizoen op klantbasis chassis te zullen leveren aan het HWA-team. Venturi-eigenaar Gildo Pastor heeft voor zijn team een ontwikkelingsstrategie ontwikkeld, waarvan deze stappen deel uitmaken.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Massa kende bij Sauber, Ferrari en Williams een lange staat van dienst in de Formule 1 met 270 Grand Prix-deelnames, waarbij hij elf races won, 16 pole-positions behaalde, 41 keer op het podium stond en eenmaal als runner-up in het WK eindigde, in 2008 met Ferrari. Later deze maand rijdt hij een test met de Venturi VFE 05.

"Ik ben blij met de instap bij het Venturi-team in de Formule E. In zeer korte tijd is dit een prachtige competitie geworden. Vooral de opzet van de evenementen, de circuits in de steden en het contact met de fans spreken me aan. Het team bevindt zich in een fase van groei en ontwikkeling. Ik zal er alles aan doen om het project vooruit te brengen en hopelijk kan ik voorin meerijden", aldus Massa.

Venturi-eigenaar Gildo Pastor zegt: "Ik had hem nodig, zijn ervaring, zijn snelheid en zijn openheid. Felipes 15 jaar lange ervaring in de Formule 1 helpt ons zeker vooruit. Ik ben er zeker van dat hij met zijn bescheiden karakter naar het team zal luisteren en deze discipline snel onder de knie zal hebben."

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet