Formula E

Formule E: HWA start vanaf seizoen 2018/2019 als klantenteam van Venturi en als elfde renstal

180509 FE Fritz Pastor
Ulli Fritz van HWA AG (l.) en Gildo Pastor van Venturi intensiveren hun samenwerking

Eigenlijk was de aankondiging volgend weekeinde rondom de Formule E-race in Berlijn gepland, maar soms raken dingen in een stroomversnelling, en zo kwam de Duitse onderneming HWA AG vandaag al naar buiten met de bekendmaking dat het vanaf het komende seizoen 2018/2019, dat in december van start gaat, zal deelnemen aan het ABB FIA Formule E-kampioenschap. HWA, dat tot dusver tekende voor de DTM-successen van Mercedes-Benz en ook de GT3- en GT4-auto's en de Formule 3-motoren van het merk uit Stuttgart bouwt en verkoopt, wordt een klantenteam van het Venturi-Formule E-team van investeerder Gildo Pastor. De deelname van HWA als elfde team in het seizoen 2018/2019 geldt als voorbereiding op de officiële instap van Mercedes-Benz als volwaardig fabrikant vanaf het seizoen 2019/2020.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Vorig jaar juli waren HWA-oprichter Hans Werner Aufrecht en bestuursvoorzitter Ulli Fritz al nadrukkelijk aanwezig tijdens het Formule E-weekeinde in New York en door de deelname van Maro Engel, Mercedes-fabrieksrijder, bij Venturi in de Formule E waren de lijnen naar het Monegaskse team uiteraard kort. Dit seizoen komen er zelfs twee Mercedes-rijders voor Venturi in actie, want naast Engel rijdt ook Edoardo Mortara, die de deelname aan de elektrische formulewagenserie combineert met zijn programma in de DTM. Daarnaast zijn er sinds dit seizoen technici van HWA 'embedded' bij het Venturi-team om ervaring op te doen, onder andere onze landgenoot Wilmar Franssen.

Dat een renstal als klantenteam optreedt en bij een ander team c.q. constructeur een chassis bestelt, is in de Formule E niet nieuw. Het Techeetah-team is een goed voorbeeld, want deze formatie zet op klantenbasis een chassis van het Renault-e.dams-team in. En met succes, want Techeetah-coureur Jean-Eric Vergne voert na drie overwinning zelfs de tussenstand aan en lijkt riant op weg naar het kampioenschap. Al meer dan eens gaven hij en zijn Techeetah-teamgenoot André Lotterer de Renault-e.dams-concurrentie het nakijken. Zien we het Haas-team bij Ferrari in de Formule 1 nog niet zo gauw doen...

180509 FE Agag Fritz
Formule E-promotor Alejandro Agag (l.) heeft met Ulli Fritz van HWA weer een nieuwe speler in zijn circus

Bestuursvoorzitter Ulli Fritz van HWA AG ziet de Formule E helemaal ziten: "Het is een volledigg nieuwe tak van autosport met keiharde competitie", zegt hij. "Dat is een uitdaging die we graag aangaan. HWA AG is het succesvolste team in de historie van de DTM en het is ons doel om het succesverhaal van onze onderneming in de Formule E voort te zetten." President Gildo Pastor van Venturi Automobiles verklaart: "Ik ben blij, de samenwerking met HWA AG voort te zetten en hen twee van onze Venturi Gen 2-auto's ter beschikking te stellen voor het komende seizoen. Het lijdt geen twijfel dat de ervaring van Venturi Automobiles met high-performance-elektro-auto's voor dit nieuwe team zeer waardevol zal zijn."

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet