DTM

DTM: Groeten uit Hockenheim

2018 Laatste DTM Beker grid
De dames van 'Germany's next top model' en de DTM-coureurs bij de trofee waar het dit jaar om gaat.

Vorig jaar deden er een tijdlang geruchten de ronde dat de DTM-seizoensstart van 2018 wel eens in Salzburg zou kunnen plaatsvinden, maar uiteindelijk gingen we toch gewoon weer naar Hockenheim voor de seizoensouverture van de DTM. Met een akelig beperkt bijprogramma, na het in een laat stadium afzeggen van de TT Cup en de nog veel latere annulering van de DRM Revival (op donderdag voor het evenement), met slechts matig gevulde tribunes en een bedroevend lege paddock. Maar vooral de race op zondag was geweldig, een van de beste wedstrijden die we in jaren gezien hebben, en dat is toch vooral datgene dat telt. Minder aerodynamica en minder onderdelen die kapot kunnen gaan leiden tot toerwagenracen zoals we dat graag zien, en in die zin lijken de voor dit jaar doorgevoerde wijzigingen in het reglement hun vruchten af te werpen. Dat belooft dus wat voor de rest van het seizoen... Maar eerst onze impressie van een zonnig openingsweekeinde op Hockenheim.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat

Ekstrom Spandoek

2018 Adjo Mattias

Het weekeinde stond grotendeels in het teken van het afscheid van tweevoudig DTM-kampioen Mattias Ektröm. #AdjöMattias was het motto, inclusief eigen hashtag en een bijpassend megaspandoek op de tribune - die gelukkig toch leeg was...

2018 Ekstrom Maskers 2

Audi-hostessen deelden overall maskers uit met het gezicht van de Zweed, waarmee je een 'selfie' kon maken en posten.

2018 Ekstrom Maskers

2018 Motorkap Ekstrom

Ekströms Audi RS 5 DTM was voorzien van een speciaal kleurenschema en op de motorkap stonden zijn belangrijkste wapenfeiten vermeld. Ook zetten diverse Audi-teamleden er hun handtekening op.

2018 Motorkap Ekstrom 2

Een indrukwekkend palmares. Ekström kreeg van Audi de motorkap als afscheidscadeau.

2018 Ekstrom Doughnut 3

Na afloop liet hij de Hankook-banden goed roken...

2018 Ekstrom Doughnut 5

...totdat de eerste het begaf.

2018 Ekstrom Doughnut 9

Vervolgens klom hij op het dak en werd door het publiek met een staande ovatie beloond. Een persoonlijkheid als de Zweed zal in de DTM node worden gemist.

Reacties

  • 4
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 08 mei 2018 20:51

  Ik ben het helemaal met Rene eens dat de DTM wedstrijd van zondag een absoluut hoogtepunt van het weekend was. Wat een, vooral, faire strijd tussen twee toprijders. Ook deel ik zijn mening over het bijprogramma dat mager was en mij niet kon boeien, wat ik al eerder heb aangegeven. Bij het kopen van kaartjes bemerkte ik dat de prijzen dit jaar fors verhoogd zijn van 52 € naar 85 € voor een gold ticket op de Noordtribune die akelig leeg bleef. Je hebt dan wel toegang tot de paddock. De wachtrij om daar te komen was zo lang dat ik ben omgekeerd. De organisatie zal echt met initiatieven moeten komen om een DTM weekend aantrekkelijk te maken, als je uit Nederland voor een wedstrijd naar Hockenheim moet rijden.

  • 0
  • 0
   
  Dirk 09 mei 2018 08:42

  Als DTM naar de Salzburgring komt is dat gewoon een excuus om naar Oostenrijk te gaan, dat circuit ligt in een prachtige omgeving (mooier dan Red Bull Ring).

  • 3
  • 0
   
  René de Boer 09 mei 2018 09:48

  Dirk, persoonlijk vind ik ieder excuus om naar Oostenrijk te gaan goed, want ik vind het een heerlijk land. Zowel op de Red Bull Ring als op de Salzburgring kom ik graag. Wie weet wordt het volgend jaar wat met een seizoensstart aldaar, en dan een leuke presentatie vooraf in het prachtige centrum van Salzburg. Ik zie het wel zitten!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet