Groeten uit ...

Div.: Groeten uit Westmaas van de teampresentatie 2018 van MP Motorsport

presentatie-mp-motorsport-2018-54

Met auto's in de Formule 2, Formule Renault 2.0, Formule 4 en nu ook GP3 – en zelfs een verdwaalde Mercedes GT3 – is MP Motorsport ontegenzeggelijk het grootste autosportteam van Nederland. AUTOSPORT.NL was gisteravond op het hoofdkwartier in Westmaas voor de jaarlijkse teampresentatie.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

presentatie-mp-motorsport-2018-3

Een grote opkomst, ondanks de kou en het feit dat nog niet alle coureurs konden worden bekendgemaakt.

presentatie-mp-motorsport-2018-1

Hier al wel een plukje coureurs, met de Australiër Alex Peroni als stralend middelpunt. Jarno Opmeer (links) liet weten dat hij nog dubde tussen de Eurocup en de GT's en dat er snel een beslissing zou vallen.

presentatie-mp-motorsport-2018-2

De monteurs hadden elkaar ook al gevonden.

presentatie-mp-motorsport-2018-6

De F2-monteurs zijn in meer dan één opzicht gangmakers, zo bleek ook later op de avond bij de teamfoto.

presentatie-mp-motorsport-2018-28

De twee Italianen die een drijvende kracht zijn achter het F2-team: engineer Enzo Castorino (links) en chef-monteur Valerio Sacilotto.

presentatie-mp-motorsport-2018-25

De gasten werden zoals gebruikelijk goed verzorgd.

presentatie-mp-motorsport-2018-4

Oud-MP-coureurs waren er natuurlijk ook, zoals hier Meindert van Buuren Jr, die voor MP uitkwam in de Formule Renault 2.0, Auto GP en GP2. Komend seizoen deelt hij samen met Michael Verhagen een auto in de Supercar Challenge. En GT3? Zou dat niet méér bij zijn capaciteiten passen? "Ik heb afgelopen jaar een paar keer voor Lazarus in een Lamborghini Huracan gereden, maar daar is het bij gebleven. Ik ben er snel genoeg voor, dat vond Tancredi Pagiaro van Lazarus ook. Maar voor GT3 moeten ze op Mirko Bortolotti na allemaal geld meebrengen en dat budget heb ik gewoon niet meer."

presentatie-mp-motorsport-2018-5

De vreemde eend in de bijt: de Mercedes AMG GT3 waarmee Daniël de Jong samen met vader en teameigenaar Henk de Jong en met Bert de Heus als derde coureur in januari deelnam aan de 24 Uur van Dubai. Het woestijnzand zit er nog op.

presentatie-mp-motorsport-2018-26

Zit er voor Daniël de Jong nog een heel GT-programma in het vat met de Mercedes? "Nee, ik denk 't niet. We zoeken twee mooie races uit en dat is 't. Ik denk erover om er helemaal een streep onder te zetten en me op andere zaken te richten."

presentatie-mp-motorsport-2018-12

Met een van die zaken is De Jong Jr al volop begonnen. Als volleerd vlogger ging hij de werkplaats rond, wat ongetwijfeld tot mooie resultaten moet leiden – wie zijn vlogs over Dubai heeft gezien, kan dat bevestigen. De Jong zal zich het hele jaar met de communicatie rondom MP Motorsport bezighouden en daarnaast naar alle F2/GP3-weekenden meegaan. Hij coördineert daar dan het GP3-team terwijl teammanager Sander Dorsman zich bezighoudt met het F2-team.

presentatie-mp-motorsport-2018-16

Broer en zus waren zelfs een compleet mediateam: ook de verantwoordelijkheid voor de Instagram-livestream bleef binnen de familie.

presentatie-mp-motorsport-2018-29

Henk de Jong: trots op het feit dat zijn team nu de complete formuleladder in huis heeft, van F4 tot F2. En sinds de 24 Uur van Dubai weer coureur!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet