GT

GT4: Porsche-teams bezetten top vier in tweede race Barcelona, geen succes Nederlanders (upd)

171001 GT4 R2 Winnaar
Sancinena komt met de Racing Technology-Porsche als winnaar over de streep

Pierre Sancinena en Jim Pla hebben met de Porsche Cayman GT4 van het Racing Technology-team de tweede race van de GT4 European Series Southern Cup op het Circuit de Barcelona Catalunya gewonnen. Voor het team was het de eerste overwinning van het seizoen. Onder regenachtige omstandigheden bezetten Porsche-teams de eerste vier plaatsen. Hamon/Martins eindigden als tweede voor Rivièra Motorsport, voor het CD Sport-duo Gilles Vannelet/Mike Parisy. Een strijdlustige Vannelet veroverde in de slotfase nog de derde plaats, ten koste van Henri Hassid, die uiteindelijk achter David Halliday slechts als vijfde geklasseerd werd. Na het prachtige succes van gisteren was er ditmaal geen succes weggelegd voor de Nederlandse deelnemers. Max Koebolt en Ricardo van der Ende eindigden als 14e met de Ekris-M4 GT4, een plaats voor Max Braams/Duncan Huisman met de Las Moras Racing-McLaren. Beitske Visser en Dennis Marschall, de racewinnaars van gisteren, werden met de Schubert Motorsport-BMW M4 GT4 ditmaal als 17e geklasseerd.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Dirk Bogaerts

171001 GT4 R2 Start
Slippery when wet: de tweede race vond plaats in de regen

Kort voor de start daalde er een fikse regenbui over het Circuit de Barcelona Cataluya neer, zodat de race volledig onder natte omstandigheden plaatsvond. Julien Piguet kende vanaf de negende plek op de grid een geweldige start: nog voor de eerste bocht nam hij in de Ekris-M4 GT4 van het BMW Team France de leiding. De Fransman was echter iets te voortvarend, want de wedstrijdleiding legde na het bestuderen van de beelden een drive-through-penalty vanwege een valse start op. Intussen kwamen de Porsches op het natte asfalt goed voor de dag, met Steven Palette en de nummer 18-Porsche van Martinet by Alméras aan de leiding. Na de pitstops hield Henry Hassid, die het stuur van Palette had overgenomen, aanvankelijk de eerste plaats nog vast, maar kwam meer en meer onder druk te staan van Pierre Sancinena, die Jim Pla had vervangen in de nummer 1-Team Racing Technology-Cayman. Al snel nam Sancinena de eerste plaats over en reed vervolgens de eerste overwinning van het seizoen naar huis, terwijl Hassid meer en meer terugviel en uiteindelijk genoegen moest nemen met de vijfde plaats.

171001 GT4 R2 Braams
Ondanks de regen had Max Braams er zin in!

De overige podiumplaatsen achter het winnende duo Sancinena/Pla gingen, zoals bericht, naar Christophe Hamon/Lonni Martins, die als tweede (vanaf de 24e plaats op de grid!) voor het eerste top-drie-resultaat voor Rivièra Motorsports zorgden, en Gilles Vannelet/Mike Parisy, die hun CD Sport-teamgenoten Morgan Moullin-Traffort en David Halliday als vierde zagen eindigen. Achter Palette/Hassid hielden de leiders in de tussenstand van het kampioenschap, Lariche/Consani, met hun Ginetta G55 de schade nog beperkt door als zesde de eindstreep te bereiken. De winst in de Am-klasse was voor het Maserati-duo Philippe Marie/Olivier Gomez.

171001 GT4 R2 Ekris
De Ekris-M4 functioneerde in de eerste helft op regenbanden totaal niet, na het wisselen van de achterbanden ging het beter. Het team stelde tevens voortijdig de Europese GT4-titel veilig.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet