GT

GT: Zakspeed trekt beroep tegen diskwalificatie ADAC GT Masters in

170919 GT Masters Zakspeed
De Zakspeed-Mercedessen deden het goed op de Sachsenring, maar werden uit de uitslag gehaald

Het Mercedes-AMG Team Zakspeed heeft het beroep tegen de uitsluiting van beide auto's na afloop van het ADAC GT Masters-evenement op de Sachsenring van afgelopen weekeinde teruggetrokken. Dat maakte het team bekend in een verklaring. Zoals eerder bericht waren beide Mercedes-AMG GT3's van het team voor beide wedstrijden op de Sachsenring uit de uitslag gehaald, omdat ze bij de technische controle na afloop niet conform bleken. Daarmee raakte onder andere Yelmer Buurman zijn beide tweede plaatsen kwijt, die hij in de races samen met de Deen Nicolai Sylvest behaald had. Het Duitse duo Luca Ludwig en Luca Stolz verloor de overwinning in de race op zondag.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Zakspeed-Teambaas Peter Zakowski verklaarde: "Volgens de DMSB kwam het bereik waarin de nokkenas kan worden versteld niet overeen met de homologatie van de auto. Omdat we als klantenteam geen toegang tot deze data hebben, hebben we onmiddellijk externe expertise ingeroepen. Hierdoor werd de uitspraak van de DMSB bevestigd, wat er voor ons uiteindelijk toe heeft geleid, het beroep in te trekken."

Het intrekken van het beroep heeft tot gevolg dat de uitslag van de races op de Sachsenring nu definitief is, waarbij de eerste twee plaatsen in de race op zondag en de tweede plek op zaterdag niet langer vacant blijven, maar de navolgende teams opschuiven. Daarmee kan komend weekeinde op Hockenheim ook regulier een kampioen gehuldigd worden, zonder dat er mogelijk wekenlang behoeft te worden gewacht op de uitspraak in een beroepszaak. "Ik betreur het zeer voor onze fans en partners, dat de herinnering aan onze eerste dubbelzege op deze manier een bittere bijsmaak krijgt", aldus Peter Zakowski. "Hoe het tot deze situatie kon komen moeten we nu met de fabrikant onderzoeken."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet