Sportscars

Sportscars: Team Renger van der Zande verruilt te langzame Riley voor Ligier-LMP2

170725 IMSA Zande Ligier
De aflevering van de nieuwe auto met vlnr Max Crawford (Onroak), Troy Flis (Visit Florida) en Pierre Nicolet (Onroak)

Vanaf de volgende race van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, volgende week op het circuit van Road America, komen Renger van der Zande en zijn Belgische teamgenoot Marc Goossens niet langer uit met de te weinig competitieve Riley, maar met een Ligier JS P217. Gisterochtend nam het Visit Florida-team van Troy Flis de nieuwe auto, gebouwd door Onroak Automotive, in ontvangst.

Tekst: René de Boer
Foto: PR

Het afgelopen weekeinde tijdens zijn succesvolle optreden in de ADAC GT Masters op Circuit Zandvoort zinspeelde Renger van der Zande er al een beetje op. Dat hij niet tevreden was met het snelheidsgebrek van het tot nu toe gebruikte Riley-LMP2-prototype was in de afgelopen races wel duidelijk, temeer omdat er voor de LMP2 als 'benchmark' in principe geen BOP-aanpassingen worden gedaan. Nu zouden Van der Zande en Goossens dus betere kansen moeten hebben.

Met het afscheid dat Visit Florida van de Riley nam, is er dit seizoen verder geen enkele Riley meer in het kampioenschap actief, want vorige week al werd bekend dat de op de Riley-LMP2 gebaseerde Mazda-DPi van het Speedsource-team tijdens de resterende races van dit jaar niet meer in actie zal komen, in afwachting van het verdere ontwikkelingsprogramma dat het nieuw benoemde Mazda-fabrieksteam Joest in de aanloop naar volgend jaar met de auto zal uitvoeren. Een LMP2-Ligier is er in de IMSA-serie verder nog van PR1-Mathiasen Motorsports, terwijl ook de beide Nissan DPi's van het team Extreme Speed Motorsports op een Ligier zijn gebaseerd. Voor de serviceverlening aan Amerikaanse klanten heeft Onroak Automotive een dependance in Denver, North Carolina opgezet onder leiding van Max Crawford.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 26 juli 2017 10:08

  Heel verstandig. Succes !

  • 0
  • 1
   
  Racing-Fan 26 juli 2017 11:16

  Kan Joest/Mazda switchen naar een andere LMP2 wagen?

  • 2
  • 1
   
  ace1 26 juli 2017 11:40

  @Racing-Fan, dat hangt af van het contract wat Mazda met Riley heeft. Overigens heeft Team Joest ervaring met het aanpassen van prototypes. Twee Porsche 962's die volgens het reglement van IMSA waren gebouwd werden aangepast voor Le Mans en deze wonnen ook 2x keer. http://www.joest-racing.de/en/index.php/cars/museum/porsche-962-doppelfluegel

  • 2
  • 1
   
  ace1 26 juli 2017 11:51

  Ook heeft Team Joest de Porsche WSC-95 aangepast aan het reglement van Le Mans ook hiermee was Team Joest succesvol op Le Mans. https://en.wikipedia.org/wiki/Porsche_WSC-95

  • 1
  • 2
   
  Racing-Fan 26 juli 2017 17:18

  Ik doel meer op het feit of Mazda van IMSA wel over mag stappen op een andere LMP2 als basis.

  • 2
  • 1
   
  ace1 26 juli 2017 20:32

  Dat hangt van het contract af wat Mazda met Riley heeft. En Cadillac die het Dallara chassis gebruikt en Nissan die het Ligier/Onroak chassis gebruikt zitten daar vast niet op te wachten. De enige optie die dan overblijft is Oreca misschien dat René de Boer hier wat meer over weet?

  • 2
  • 1
   
  ace1 27 juli 2017 09:15

  Een correctie ook Oreca gaat hem niet worden omdat deze 2 chassis gaat leveren aan Acura ( Honda dochter in de VS) ik verwacht een aangepast Riley chassis. http://sportscar365.com/imsa/iwsc/acura-dpi-set-to-begin-testing-this-month/

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet