GT

GT: 66 Autos op voorlopige deelnemerslijst Total 24 Hours of Spa

170704 Spa Persbericht 1
Start van vorig jaar in Spa. Ook de editie 2017 wordt weer prachtig.

De SRO Motorsports Group, promotor en organisator van de Total 24 Hours of Spa, maakte gebruik van de testdag van vandaag op het circuit in de Ardennen om de voorlopige deelnemerslijst voor het evenement van eind deze maand te peresenteren. Na de prachtige edities van de afgelopen jaren kunnen er nu voor de 69e aflevering van de lange-afstandsklassieker nog meer superlatieven uit de kast gehaald worden. Niet minder dan 66 GT3-auto's zijn er ingeschreven, waarvan 36 met een volledige Pro-bezetting van maar liuefst tien merken: Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, McLaren, Mercedes-AMG, Nissan en Porsche. Ook aan Nederlandse deelnemers is er bepaald geen gebrek: op de voorlopige lijst staan er zeven rijders uit ons land, waarvan drie in de Pro-categorie.

Tekst: René de Boer (vanuit Francorchamps, Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

170704 Spa Persbericht 2

Sinds de Total 24 Hours of Spa meetelt voor de Blancpain GT Series zijn Duitse constructeurs ongeslagen in de klassieker. Ook ditmaal zijn de Duitse sportwagenfabrikanten weer goed vertegenwoordigd: Audi met acht auto's, waarvan vijf fabrieksondersteunde bij de teams WRT, ISR en Saintéloc, BMW met de teams ROWE Racing en Falkenhorst, Mercedes-AMG met een zevental auto's waarvan twee officiële bij Black Falcon en Porsche, dat na een aantal jaren afwezigheid weer officieel terug is met een fabrieksauto bij het KÜS Team75 Bernhard. De Duitse premiummerken krijgen tegenstand van drie Ferrari's en vijf Lamborghini's, de Jaguars van het dappere Zwitserse team Emil Frey, de McLarens en twee Nissans. In de Pro-Am-Cup wordt met 23 auto's ook een mooie strijd verwacht. Hier zijn de Mercedes-AMG GT3 en de Ferrari 488 GT3 met elk zes auto's getalsmatig het sterkst vertegenwoordigd, aangevuld met een Lamborghini, twee Audi's, twee Porsches, een BMW, een McLaren en een Aston Martin. In de Am-Cup staan er voorlopig zeven auto's van vijf merken op de lijst, maar het merendeel van de teams moet de rijdersbezetting nog completeren.

170704 Spa Persbericht 4

Nederlandse rijders in de Pro-klasse vinden we bij het Mercedes-AMG Team Black Falcon, waar Yelmer Buurman uitkomt in de Mercedes-AMG GT3 met het startnummer 4. Ook Indy Dontje rijdt in de Pro-klasse, en wel met de Mercedes-AMG GT3 nummer 48 van het MANN-FILTER Team HTP Motorsport, die hij deelt met de Duitsers Kenneth Heyer en Patrick Assenheimer. Bij BMW komt Nicky Catsburg aan de start in de nummer 98-ROWE-M6 GT3, samen met DTM-coureurs Bruno Spengler en Tom Blomqvist. In de Pro-Am-cup rijden Jeroen Bleekemolen met de nummer 15-Black Falcon-Mercedes met de Amerikanen Brett Sandberg, Dore Chaponik en Scott Heckert; Renger van der Zande met de nummer 18-Black Falcon-Mercedes met Gabriele Piana, Abdulaziz Al Faisal en Hubert Haupt; Niek Homerson met de nummer 53-Spirit of Race-Ferrari, die hij deelt met Louis Machiels, Andrea Bertolini en Rory Butcher, alsmede Max van Splunteren met de nummer 67-Attempto Racing-Lamborghini, die hij samen rijdt met de Fransman Clément Matteu en de Italiaan Giorgio Maggi.

170704 Spa Persbericht 3

Zoals altijd begint het programma van de Total 24 Hours of Spa al op woensdag 26 juli met de Brons-test, gevolgd door de traditionele parade van de coureurs met raceauto's over de weg naar het centrum van Spa voor de handtekeningsessie en de rijdersbriefing. Op donderdag zijn er de vrije trainingen, de pre-kwalficatie en de kwalificatie, inclusief een avondsessie van twee uur. Op vrijdag starten de 20 snelste teams in de Super Pole en op vrijdagavond is er een warm-up. De wedstrijd start op zaterdag om 16.30 uur, maar uiteraard biedt ook het voorprogramma met in totaal negen races van het FIA EK Formule 3, de Lamborghini Super Trofeo, de Blancpain GT Sports Club en de Peugeot 308 Racing Cup volop actie.

170704 voorlopige deelnemerslijst Total 24 Hours of Spa

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet