Formule 1

Formule 1: Geen koper voor Manor, team begint niet aan seizoen

carPage-1

De deuren sluiten definitief voor Manor Racing. Daarmee verliest de Formule 1 opnieuw een van zijn kleinere teams, waarvoor het huidige businessmodel van de sport gewoon niet houdbaar blijkt. Nadat bewindvoerder FRP Advisory geen koper had kunnen vinden voor het moederbedrijf Just Racing Services, ging de stekker er vandaag echt uit.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Manor Racing

Het lot van Manor hing af van een koper die wilde betalen wat eigenaar Stephen Fitzpatrick ervoor wilde hebben. Doordat Fitzpatrick bleef vasthouden aan een te hoog bedrag, zit hij nu met een nog groter verlies. Twee weken geleden dreigde de ondergang al. Het Aziatische consortium waarmee de bewindvoerders nog tot op het laatst in gesprek was, haakte uiteindelijk toch af.

Steeds meer medewerkers van Manor kozen in de afgelopen weken al eieren voor hun geld, waardoor het steeds moeilijker zou worden om het team in Melbourne nog op de grid te krijgen. Ook coureurs die belangstelling en budget hadden voor een van de twee resterende zitjes in de Formule 1, tekenden intussen elders. Aankondigingen daarover volgen komende week.

De resterende medewerkers – ruim 200 nog – worden tot het eind van de maand betaald. Daarna moeten ze ander werk zoeken. De eerlijkere verdeling van tv-inkomsten die nieuwe commerciële-rechtenhouder Liberty Media voor ogen heeft om de kleinere teams het hoofd boven het water te laten houden, komt voor Manor dus te laat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet