Formule 1

Formule 1: Einde van de rit voor Manor, stoelendans al afgelopen?

ocon

In de wandelgangen van de Formule 1 zwellen de geruchten aan dat Manor binnen afzienbare tijd wordt gedwongen om zijn deuren te sluiten. Dat snijdt de pas af voor de coureurs die nog hoop hadden om komend seizoen deel uit te maken van het F1-circus. Was de bekendmaking van Wehrlein bij Sauber de laatste zet in de stoelendans voor 2017?

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Manor Racing

Afgelopen woensdag kwamen de eerste signalen al binnen dat niet alles pluis was bij Manor. Het team was op zoek naar nieuwe investeerders nadat Sauber op het allerlaatst de tiende plaats in het constructeurs-WK had weggekaapt. In december was er sprake van dat Ron Dennis samen met voormalig directeur Graeme Lowdon en de Indonesische zakenman Ricardo Gelael (vader van Sean Gelael, pay driver in de GP2) Manor zou overnemen. Ook een groep investeerders rond Tavo Hellmund, de organisator van de Amerikaanse GP, had interesse. Die gesprekken lijken allemaal te zijn stukgelopen.

Vanochtend bracht Sky het nieuws dat het team een curator zou hebben aangesteld om een oplossing te zoeken voor de schulden van het team. Dat is het sterkste teken tot nu toe dat het doek voor Manor dreigt te vallen.

Het einde van Manor zou zuur zijn voor onder meer Esteban Gutiérrez en Felipe Nasr, die via Manor hoopten hun F1-carrière te verlengen. Ook GP2-coureur Jordan King had nog lange tijd hoop op een plaats bij Manor. Zijn vader Justin King was een van de investeerders in het team. Rio Haryanto vocht deze winter ook om zijn plek bij het team terug te winnen, totdat sponsor Pertamina zijn steun introk.

De bekendmaking eerder deze week van Pascal Wehrlein bij Sauber zou daardoor best weleens het sluitstuk van de F1-stoelendans 2016-2017 zijn geweest, met alleen nog de formele aankondigingen van Bottas bij Mercedes en Massa bij Williams in de pijplijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet