Formule 1

Formule 1: Sauber bevestigt Wehrlein, nu echt

 L0U0792

Het was eigenlijk begin deze maand al bekend, maar de officiële aankondiging ontbrak nog. Die kwam er vandaag: Pascal Wehrlein rijdt in 2017 voor Sauber. De bekendmaking is de eerste stap in een reeks waarin Mercedes de volledige hand heeft.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: GP2 Series

Het nieuws dat Sauber en Wehrlein met elkaar in zee zouden gaan, dateert van 2 januari, toen het ongemerkt aan iedereen voorbij leek te gaan. Al was het wel degelijk een aardige primeur van de Italiaanse journalist Roberto Chinchero, zo schokkend leek het ook weer niet. Ook AUTOSPORT.NL refereerde er pas aan in het bericht over Manor van 6 januari. Op sommige nieuwssites werd het oorspronkelijke bericht zelfs verwijderd.

Het nieuws paste perfect in de legpuzzel die Mercedes in december voorbereidde voor de stukjes die nog aan de Formule 1 van 2017 ontbraken – en Mercedes is de enige hand die nog stukjes kan leggen. Als Wehrlein nog niet ervaren genoeg wordt geacht voor de plek naast Rosberg – daarvoor was Mercedes iets heel ingewikkelds aan het uitdenken met Williams – dan moest voor hem nog wel een plaats worden gevonden om hem die ervaring te laten opdoen. Met Manor hangend in de touwen was Sauber de enig overgebleven optie en bovendien iets van vooruitgang voor Wehrlein.

Na deze bekendmaking volgen de overige puzzelstukjes waarin Mercedes de hand heeft. Als Toto Wolff enig gevoel voor drama heeft, volgt de bekendmaking van Bottas als laatste. Eerst is Williams aan zet met Massa en Paddy Lowe. De volgorde daarvan maakt niet veel uit; ook dat nieuws zal niet echt nieuw meer zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet