Groeten uit ...

Div: Groeten van het WK Rallycross in Hockenheim

2016 Ekstrom Heikkinen
Mattias Ekström (voorgrond) won afgelopen zondag de manche van het WK Rallycross op Hockenheim

Voor het tweede jaar in successie was het WK Rallycross te gast tijdens het DTM-weekeinde op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Welke serie nou precies hoofdact en bijprogramma was, dat is een politieke discussie waaraan we ons maar liever niet wagen, maar feit is wel dat het compacte en spectaculaire formaat van het WK Rallycross ook heel wat DTM-fans wist te boeien. En dan hebben we het nog niet eens over de talrijke DTM-coureurs, -technici en -teamleden die we tijdens de rallycrossheats veelvuldig op de tribunes ontwaarden. Ook wij genoten van het spektakel en blikten ook een beetje achter de schermen. Naast de reguliere 'Groeten uit Hockenheim' dus ook een aparte rallycross-editie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat en René de Boer

IMG 9556

Wat vorig jaar om logistieke redenen niet ging, lukte dit jaar wel: Mattias Ekström reed zowel in de DTM als in het WK Rallycross, waarin hij zijn eigen team 'EKS' aan de start brengt. Met de promotie en de uitstraling zit het wel goed.

2016 Block

De Amerikaan Ken Block rijdt dit jaar als fabriekscoureur voor Ford het volledige seizoen in het WK Rallycross. De man, wiens 'Gymkhana'-filmpjes tientallen miljoenen keren bekeken zijn, zorgt voor volop spektakel.

2016 Ken Block Handtekeningen

En hij zette in de loop van het weekeinde heel wat handtekeningen.

2016 Monster Energy

WK-titelsponsor Monster Energy zorgde voor een eigen podium.

2016 ME Girls

En natuurlijk ontbraken ook de promotiedames niet.

Ken Block 1

Onderonsje van Ken Block met een van zijn teamleden. Zijn boventanden zijn uitgevoerd in de kleuren van de Amerikaanse vlag.

2016 Kristofferson

Ook Volkswagen is er net een fabrieks-ondersteund team bij. Hier de Zweed Kristofferson.

2016 Jeaney Schade

Beetje schade hoort erbij.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet