DTM

DTM: Groeten uit Hockenheim - seizoensstart 2016

2016 Open Auto Ocon
Er werd nogal wat schade gereden: hier de Mercedes-AMG C 63 DTM van Esteban Ocon zonder motorkap

Het afgelopen weekeinde ging op de Hockenheimring Baden-Württemberg het DTM-seizoen van start, met de Audi Sport TT Cup en de Porsche Carrera Cup Deutschland in het bijprogramma. Plus het WK Rallycross, maar daar komen we elders op terug. Prachtig zomers weer en spannende races zorgden ervoor dat de toeschouwers (in totaal 78.500 gedurende het weekeinde, een stijging van vijf procent ten opzichte van de seizoensstart van vorig jaar) volop aan hun trekken kwamen. Namens AUTOSPORT.NL leefde ook fotograaf Willem J. Staat zich weer naar hartelust uit.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat

2016 24U BMW
In Hockenheim nooit een gebrek aan show-auto's, want de diverse fabrikanten pakken flink uit. Hier de nieuwe BMW M6 GT3 voor de 24-uursrace van de Nürburgring. Voorzien van startnummer 100, omdat BMW dit jaar het eeuwfeest viert.

2014 BMW
Het onzichtbare zichtbaar maken, was het motto van deze BMW-presentatie. De nieuwe auto van de keizer?

2016 AMG Team Trucks
Bij het Mercedes-Benz-team HWA, dat vier auto's inzet, beschikt men dit seizoen over een zogeheten 'Race Base': een paddockstructuur door het verbinden van een tweetal trailers. Het geheel ziet er fraai uit.

2016 Armand
Onze landgenoot Armand Broekmans (l.) was ook weer eens van de partij bij het BMW Team MTEK.

2016 Audi Open 1
Audi liet al eerder een dwarsdoorsnede van een LMP1-prototype zien, maar bood nu ook een interessante blik op het inwendige van de Audi RS 5 DTM (boven en onder).

2016 Audi Open 2
2016 Ducati

Ook Ducati valt onder de Audi-groep en dus stond er ook een Desmosedici in de paddock. Tenminste, we geloven dat het zoiets is. Mocht het een ander type zijn, dan op voorhand excuses. Bij AUTOSPORT.NL hebben we meer verstand van vierwielers.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet