Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Groeten uit Macau 2014

IMG 1681
Blijft fascinerend: Macau bij avond

Het is alweer even geleden, maar te leuk en interessant om niet nogeens uitgebreid op terug te blikken in de vorm van een 'Groeten uit': de 61e editie van de Macau Grand Prix. Met Formule 3, WTCC en GT Cup waren er op automobielgebied drie hoogtepunten, aangevuld met de motorfietsen en de nodige Aziatische toerwagenklassen als voorprogramma. In de drie hoofdnummers was er bovendien volop sprake van Nederlandse inbreng, wat het geheel nog eens extra de moeite waard maakte.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 1480

Vanuit Nederlands perspectief was de deelname van Max Verstappen in de Formule 3-race natuurlijk bijzonder interessant. Voor onze landgenoot was het zijn laatste optreden in de Formule 3 (hoewel: Jan Lammers reed jarenlang in Macau in de F3, dus wie weet!), waarvoor hij en zijn team Van Amersfoort Racing wat extra ondersteuning kregen van het Duitse smeermiddelenconcern Ravenol, al jarenlang nauw bij de autosport betrokken en de laatste tijd met nog meer promotionele inspanningen. Ook voor Volkswagen als motorenleverancier vormde Verstappen uiteraard een interessant uithangbord. In de race werd Verstappen de best geklasseerde coureur met Volkswagen-motor en hij reed ook de snelste raceronde.

IMG 1487

Verstappen in gesprek met engineer Rik Vernooij van Van Amersfoort Racing.

IMG 1489

Vader Jos racete nooit in Macau - die was aan het eind van zijn F3-seizoen in 1993 al druk met de Formule 1. Met Max was hij uiteraard wel aanwezig, hier met verslaggever Coo Dijkman van 'De Telegraaf', die in 1978 al in Macau was, toen Huub Rothengatter er Formule 3 reed.

IMG 1494

De Belg Laurens Vanthoor racete in 2009 voor Van Amersfoort Racing in de Duitse Formule 3 Cup, waarin hij dat jaar de titel won. Dit jaar was hij ook weer in Macau, nu in de Macau GT Cup, maar natuurlijk kwam hij ook even zijn vrienden bij Van Amersfoort bezoeken.

IMG 1508

Nederlandse connecties in de paddock van Macau: vlnr Frits van Amersfoort, Nick de Bruijn en Renger van der Zande.

IMG 1744

Even rustig de pits uitrijden is er voor Max Verstappen niet bij: de hele week staat hij in het middelpunt van de belangstelling en er staan altijd fotografen, toeristen en cameramensen omheen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet