Diversen

Div: Groeten uit Macau

131119 Groeten Macau opening
Tom Coronel met de WTCC-BMW in actie in de straten van Macau - hopelijk niet voor het laatst

Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Grand Prix van Macau werd er niet één, maar zelfs twee weekeinden lang geracet op het 6,12 kilometer lange Guia-stratencircuit in de voormalige Portugese kolonie. Naast de reguliere hoofdacts FIA WTCC, Formule 3, motorfietsen en GT's, aangevuld met wat regionale toerwagenseries, kwamen ook de diverse Azatische merkencups van het Volkswagen-concern in actie. Tevens was er een invitatierace met vele prominente coureurs, die met Volkswagen Scirocco R's de onderlinge strijd mochten aanbinden. Met Dennis van de Laar in de Formule 3, Tom Coronel in het WTCC, Duncan Huisman als meervoudig oud-winnaar bij de Scirocco's, GT-rijders Renger van der Zande, Carlo van Dam en Francis Tjia en naast laatstgenoemde ook nog diens broer Marcel in de Porsche Carrera Cup Asia was er een recordaantal Nederlanders actief in Macau. AUTOSPORT.NL mocht uiteraard niet ontbreken en volgde de sportieve actie op de voet. Wat we verder nog zagen vatten we samen in onze gebruikelijke impressie.

Tekst: René de Boer (vanuit Macau, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

131119 Groeten Macau Groepsfoto 2

Op woensdag, voordat de actie op de baan van start gaat, is er doorgaans een PR-moment met de deelnemende rijders en een groepsfoto. Ditmaal vormde de nieuwe 'Grand Prix-tower', het onderkomen van de wedstrijdleiding en de organisatie, het decor. De oude toren, die 30 jaar lang dienst deed, was veel te klein geworden en dus moest er een nieuwe accommodatie worden gebouwd, die op tijd vor de jubileumeditie klaar was. Eigenlijk had er ook al een nieuw pitgebouw met VIP-lounges en perscentrum moeten staan, maar dat was er nog niet. Volgend jaar, zo beloofde de organisatie... We zijn benieuwd!

131119 Groeten Macau Tom VdL 5

Na de fotosessie vertrokken de coureurs en fotografen in bussen naar het 'Venetian'-complex, waar een handtekeningsessie was georganiseerd. Voor veel rijders ook gelegenheid om weer eens bij te praten, zoals hier Tom Coronel en Dennis van de Laar.

131119 Groeten Macau Handtek Coureurs

WTCC-coureurs achter de tafel voor de handtekeningsessie, met vlnr James Thompson, Darryl O'Young, Tiago Monteiro, Gabriele Tarquini en Alex MacDowall.

131119 Groeten Macau handtekening TC 4

Ook Tom Coronels handtekening was in trek.

131119 Groeten Macau Handtek kinderen 6

Macanese schoolkinderen met vlaggetjes, posters en handtekeningen.

131119 Macau Groeten Coureurs kinderen 7

De aanwezige coureurs met de schoolkinderen op de foto.

131119 Groeten Macau historische autos 8

In de hal was er ook een expositie van historische auto's, georganiseerd in samenwerking met de historische autoclubs van Hong Kong en Macau. Tijdens beide raceweekeinden reden de eigenaren een parade met de auto's van het 'Venetian' naar het circuit, een ronde over het circuit en weer terug.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet