Supercar Challenge

Supercar Challenge: Glynn Geddie wint eerste race, spanning om kampioenschap neemt alleen maar toe

start-spa

Glynn Geddie heeft op Spa-Francorchamps de eerste race van de GT- en Sport-divisies van de Supercar Challenge tijdens het Racing Festival op zijn naam geschreven. De McLaren-coureur leidde in de beginfase de race en heroverde ook na de pitstops die eerste plaats weer. Geddie deed hiermee wederom goede zaken voor het kampioenschap. In de GT-divisie ging de overwinning naar Craig Wilkins en Aaron Scott, in de GTb-divisie naar Frijns/Wijnen, in de Supersport-divisie naar de gebroeders Monster en in de Sport-divisie naar Aart Bosman.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

130928 race geddie

Glynn Geddie was bij de start meteen snel weg en ging er als een haas vandoor. De McLaren-coureur kon hierdoor ook zijn eerste positie in La Source behouden. Achter Geddie sloot Jan Versluis aan op de tweede plaats, met daarachter Bob Herber en Henry Zumbrink.

Geddie kon in de openingsfase ronde voor ronde iets uitlopen op achtervolger Versluis. Na een paar ronden was de voorsprong van Geddie al opgelopen tot een vijftal seconden. Versluis liep op zijn beurt iets uit op Bob Herber, die bovendien flink onder druk stond van Henry Zumbrink. Achter de koplopers had Sebastiaan Bleekemolen een goede start. De bestuurder van de Lammertink Porsche RSR bi-turbo was begonnen op de achttiende plaats maar lag na drie ronden al op de zesde positie algemeen.

130928 race grouwels

Bleekemolen reed hierna nog verder naar voren. De Porsche-coureur haalde eerst Hoevenaars in en profiteerde daarna van technische problemen bij Henry Zumbrink. De Volvo-coureur zocht namelijk na vijf ronden kortstondig de pits op. Hierna zette Bleekemolen Bob Herber onder druk en niet veel later kon Bleekemolen dan ook de Ferrari-coureur verschalken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet