Supercar Challenge

Supercar Challenge: Short profiteert van uitvalbeurt Henk Thuis

130907 short

Martin Short heeft de eerste race van de Superlights en Sport-divisie van de Supercar Challenge tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort op zijn naam geschreven. De Engelsman leidde van start tot finish en profiteerde bovendien van een uitvalbeurt van Henk Thuis. Achter Short eindigde Charlie Frijns met een Radical SR3 op de tweede plaats, voor Praga-coureur Danny van Dongen. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Dennis de Borst en Martin de Kleijn.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

start

Martin Short had ditmaal de beste start van de race en kon bij het ingaan van de Tarzanbocht Henk Thuis voorblijven. Verderop in het veld ging het niet voor iedereen goed. Radical SR3-coureur Rick van Geffen spinde waarna Rob Kamphues hem niet meer kon ontwijken. Beide bolides kwamen op de baan tot stilstand waarna de wedstrijdleiding besloot om de safety car de baan op te brengen. Bij de Radical SR3's lag Charlie Frijns op dat moment op de eerste plaats en bij de Praga's was Danny van Dongen de snelste man.

De safety car was niet lang op de baan, want na een paar ronden waren beide Radical's al van de baan gesleept. Aan de kop van het veld waren Martin Short en Henk Thuis ook na de safety car situatie in fel gevecht met elkaar. Short noteerde snelle rondetijden maar Thuis kon goed volgen en bleef binnen twee seconden van de Engelsman. Achter Short en Thuis lag Danny van Dongen op de derde plaats algemeen, gevolgd door Charlie Frijns en Ko Koppejan in de Radical SR3.

130907 houthoofd

Hierachter was er een Praga-trein onder aanvoering van Berry van Elk, gevolgd door Robert de Graaff en Tomas Vojtech. Bij deze groep viel Berry van Elk na een paar ronden weg. De Praga-coureur spinde namelijk achterop het circuit en verloor hiermee kostbare seconden. Een paar ronden later raakte ook Houthoofd met de Norma M20F in een spin, waardoor hij meerdere plaatsen verloor. De Norma-coureur lag op dat moment op de negende plaats in de race.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet