Groeten uit ...

F1/GP2: Groeten uit Spa

spa13-donderdag-22


Deze 'Groeten uit...' gaat voor de verandering niet over een dag waarop de motoren brullen. De donderdag voor een GP is altijd een beetje lome dag, maar juist daarom is de sfeer zo apart. Overal voel je de stilte voor de storm, voordat het geluid van een wielmoersleutel – pitstopoefening! – die weer wreed verstoort. We kwamen voor de GP2, maar gingen ook even buurten bij de grote broers, waar alles groot, groter en grootst is.

Tekst & foto's: Mattijs Diepraam (vanuit Spa)

Stilte voor de storm dus. Hoewel, stilte? Nog nooit was er blijkbaar zo goed reclame gemaakt voor de F1-pitwalk van donderdagmiddag. Zodra we vroeg in de middag Francorchamps binnenrijden, valt al op hoe druk het op straat is. Vorig jaar zagen we een enkele verloren ziel langs de kraampjes met petten, t-shirts en modelauto's lopen, nu ziet het er zwart van de mensen. Het terras van het frietkot bij de rotonde puilt uit. De eerste gekkigheid wordt al uitgehaald.

spa13-donderdag-2

spa13-donderdag-1

Binnen is het nog veel 'erger'. Rust? Vergeet 't maar. In de pitstraat kun je over de hoofden lopen. Vooral bij Caterham, want toevallig is het net de beurt aan Giedo van der Garde en Charles Pic om handtekeningen uit te delen. Het gedrang is onvoorstelbaar.

spa13-donderdag-15

spa13-donderdag-16

spa13-donderdag-17

spa13-donderdag-18

spa13-donderdag-19

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet