GT

GT: Groeten uit Francorchamps

130730 Groeten Spa Raiddillon
Veel mensen en GT3-bolides in de Raiddillon: beeld van de 'Total 24 Hours of Spa'

Afgelopen weekeinde werd op het circuit van Spa-Francorchamps de 65e editie van de 24-uursrace verreden. Sinds een aantal jaren bestaat het veld bij de Belgische lange-afstandsklassiekers uit GT3-auto's, waarmee het evenement tot grote hoogte opbloeide. Het veld van dit jaar was naar alle waarschijnlijkheid het sterkste GT3-veld dat ooit in één race aan de start stond. AUTOSPORT.NL was - uiteraard - ter plekke bij het evenement en genoot volop van wat er op en naast de baan allemaal te zien was.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

130730 Groeten Spa Accreditatie

Een van de redenen dat we zo graag in de Ardennen zijn, zijn de heerlijke stuurmanswegen die je daar vrijwel overal vindt. Zo was het dan ook helemaal geen probleem dat de accreditiatie voor het evenement zich niet in Francorchamps of desnoods in Spa, maar in Jalhay bevond, in het voormalige stationsgebouw van Sart-lès-Spa. Prachtige locatie, en leuke binnendoorroute ernaartoe.

130730 Groeten Spa CircuitShop

Natuurlijk werd onze route naar het circuit even onderbroken voor een stop bij 'The Circuit Shop' in Francorchamps, voor de nodige Franstalige tijdschriften. Ook liefhebbers van autosportboeken en modelauto's kunnen er uitstekend terecht.

130730 Groeten Spa ModelautosShop

Modelauto's in 'The Circuit Shop', met beroemde Belgische autosportsponsors als Bastos, Belga en Gordon's. Kunnen vele Nederlandse bedrijven - de goede niet te na gesproken - nog een voorbeeld aan nemen!

130730 Groeten Spa Pirelli

Op het circuit had Pirelli een grote promotiestand vlak bij de ingang. De diverse soorten Formule 1-banden stonden er prominent opgesteld. Maar of dat nou iets is om zo trots reclame mee te maken...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet