IndyCar

Indycar: Eindelijk James Hinchcliffe. Canadees wint seizoensopener in St. Petersburg

Andretti Autosport-coureur James Hinchcliffe heeft de GP van St. Petersburg op zijn naam geschreven. Voor Hinchcliffe betekende het zijn allereerste Indycar-overwinning. Penske-coureur Helio Castroneves eindigde als tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

2013_st._petersburg_hinchcliffe

Eerste Indycar-overwinning voor "Hinchtown" in St. Petersburg.

Eindelijk James Hinchcliffe. Canadees wint seizoensopener in St. Petersburg.
De Canadees James Hinchcliffe heeft in het Amerikaanse St. Petersburg de Indycar-seizoensopener op zijn naam geschreven. Hinchcliffe nam na een herstart in de 85e van de 110 ronden tellende wedstrijd de leiding in handen en stond die niet meer af. Helio Castroneves, die vorig jaar de wedstrijd op zijn naam schreef, eindigde als tweede. Marco Andretti eindigde als derde. In de slotfase leek de Zwitserse Simona de Silvestro op een derde plek aanspraak te maken, maar zij viel achter Tony Kanaan en Scott Dixon terug naar de zesde plek. Polesitter Will Power werd op drie ronden achterstand als zestiende geklasseerd.Regerend kampioen Ryan Hunter Reay en debutant Tristan Vautier vielen met mechanische problemen uit.


2013_hinchcliffe_st._petersburg
Een overgelukkige James Hinchcliffe na zijn allereerste
overwinnning.
Doorbraak James Hinchcliffe in St. Petersburg
Met een allereerste Indycar-zege in St. Petersburg is James Hinchcliffe definitief in de sporen van zijn landgenoten Greg Moore en Paul Tracy getreden. Hinchcliffe is de allereerste sinds Canadese winnaar sinds Cleveland in 2007 toen Paul Tracy voor de laatste maal zegevierde. Na een herstart in de 85e ronde nam Hinchcliffe definitief de leiding van Helio Castroneves over en stond die niet meer af. Met zijn groen gekleurde GoDaddy Dallara Chevrolet wist de Canadees nog in enige mate brandstof te besparen en versloeg Penske-coureur Helio Castroneves met een verschil van .09678 secs.2013_st._petersburg_duels_1
Indycar-duels in de straten van St. Petersburg.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet