Formule 2

GP2: sprintrace Maleisië voor Coletti, De Jong naar 14e plaats

gp2_sep_r2_coletti_blij

Gisteren greep hij nog naast de zege, maar vanochtend kon niets hem in de weg staan: Stefano Coletti won de GP2-sprintrace in Maleisië na een superstart vanaf de zesde plek op de grid en pakte daarmee de leiding in het kampioenschap. Daniël de Jong reed een verdienstelijke race door vanaf een 24e startplaats op te rukken naar een 14e plaats bij de finish.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: GP2 Series


gp2_sep_r2_nasr_richelmi

Net als in de hoofdrace van gisteren, toen Fabio Leimer naar de tweede plaats schoot om later de overwinning te pakken, speelde de start een belangrijke rol in de sprintrace. Op de ‘omgekeerde’ grid was poleman Stéphane Richelmi – gisteren als achtste geëindigd – helemaal niet slecht weg, maar hij kwam toch onder druk te staan van de nog beter gestarte Felipe Nasr en Mitch Evans.

gp2_sep_r2_evans_cecotto

Die pogingen vielen echter in het niet bij de manier waarop Stefano Coletti zijn auto als een kanonskogel naar voren slingerde. Zijn zesde startplaats was weliswaar een vijfde geworden toen Jolyon Palmer op de dummy grid was blijven staan, maar desalniettemin was het een indrukwekkende prestatie om in de eerste bocht helemaal buitenom al zijn tegenstanders te rijden en zich daarmee als beste te positioneren voor bocht nummer twee.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet