Retro diversen

Retro: Groeten van de Porsche Rennsport reünie in Laguna Seca

PRR_1
De 'Mazda Raceway Laguna Seca' stond afgelopen weekeinde geheel in het teken van Porsche

Er zijn maar weinig automerken waarvan de reputatie zo sterk met de autosport is verbonden als Porsche. Niet in de laatste plaats daarom behoort de fabrikant uit Stuttgart-Zuffenhausen dan ook tot het handjevol merken waarvoor uw verslaggever een ernstig zwak heeft, zoals oplettende lezers van deze site ongetwijfeld weten. Vandaar dat voor mij de invulling van het afgelopen weekeinde al heel lang vaststond: geen Formido Finaleraces, maar de vierde editie van de Porsche Rennsport Reunion op het circuit van Laguna Seca, waar de rijke racehistorie van het merk werd belicht met de auto's én de mensen die daarin een belangrijke rol spelen of speelden. Het was drie dagen lang puur genieten in Californië, zoals wellicht uit onze reportage een beetje duidelijk wordt. Het prachtige motorgeluid en de geur van Castrol-R moet u er zelf maar even bij verzinnen...

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

PRR_2

Op donderdagavond vond er een 'Welcome Reception' plaats in het Monterey Plaza Hotel, waar de meeste coureurs en gasten waren ondergebracht. Op het terras stond de Porsche 917 CanAm-Spyder van George Follmer.

PRR_3

Bij die gelegenheid troffen we ook gelijk al twee Nederlanders die een prominente rol in de Porsche-racehistorie spelen: Gijs van Lennep en Kees Nierop.

PRR_4

Ook overdag bood het hotel overigens geen verkeerde aanblik, met uitzicht direct over de baai.

PRR_5

Op het nabijgelegen circuit van Laguna Seca speelden de activiteiten van de Porsche Rennsport Reunion zich af. De accommodatie is zoals vele Amerikaanse 'road-racing'-circuits: nogal oud, maar wel sfeervol. Waar vind je in Europa bijvoorbeeld nog een houten loopbrug op een circuit?

PRR_7

Porsche had vanuit het museum in Zuffenhausen een aantal topstukken meegenomen, zoals deze indrukwekkende 917 met 16-cilindermotor, die echter nooit verder kwam dan het stadium van prototype, nadat de CanAm-serie begin jaren zeventig een halt toeriep aan al te drastische ontwikkelingen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet