Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Ongelijke strijd tegen de elementen



di_sttg_laseur
Gert-Jan Laseur

Bij de motoren telde de klasse Super Twin Top Gas weer mee voor de Euro Series. Na zijn succesvolle debuut met de nieuwe Buell tijdens de Drachten Nationals was het nu natuurlijk geen verrassing meer dat Gert-Jan Laseur in 7,473 seconden en 288 km/u de eerste kwalificatiepositie voor zich opeiste. Op plaats twee de Deen Jesper Thiel gevolgd door de Duitser Bernd Niessen die de tussenstand in het kampioenschap aanvoert en op plaats vier zijn landgenoot en regerend kampioen Frank Heitmann. Herman Jolink bleef als winnaar van de Drachten Nationals steken op plek zeven.

di_nt_iwanowitsch
Stefan Iwanowitsch

Bij de Top Fuel Bikes reden alleen Stefan Iwanowitsch en Martijn de Haas. De eerste zette met 4,889 seconden op de 1/8 mijl weliswaar een goede tijd op de klokken maar schreef daarbij wel meteen een motorblok af.

di_nt_haas
Martijn de Haas

Voor De Haas was het vooral zaak meer (rij)ervaring op te doen met de voor hem splinternieuwe Harley die toch wel anders reageert dan de Funny Bike waarmee hij bij wijze van spreken een slalom op de dragstrip kon uitvoeren.

di_fb_fagan
Sven Fagan

Bij de Funny Bikes was opnieuw Sven Fagan met 7,781 seconden supersnel terwijl eigenlijk ook nu weer alleen Alexander Rose de snelle Deen een beetje partij kon geven.

di_ssb_anasagasti
Charly Anasagasti

In de klasse Super Street Bike een aantal uiterst snelle motoren waarbij Thomas Granica met 8,102 seconden (en 287 km/u) de eerste positie voor de neus wegkaapte van Charly Anasagasti (8,181 seconden). Op de derde plaats de Tsjech Ondrej Klymciw gevolgd door de sterk rijdende Erik Jennes.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet