Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Ongelijke strijd tegen de elementen


di_spet_scheppers
Jan Scheppers

‘Als’ bestaat niet in de sport, maar als de kwalificaties van zaterdag een voorproefje waren voor de eliminaties dan had het een fraaie wedstrijd kunnen worden. In diverse klassen konden namelijk verrassende uitslagen worden genoteerd waarbij rijders naar voren kwamen die zich tijdens de Drachten Nationals nog in de gevarenzone bevonden. In de klasse Super Pro ET eiste uiterst verrassend Jan Scheppers de eerste kwalificatiepositie voor zich op door slechts 0,003 seconden boven zijn persoonlijke index te blijven. De problemen waren opgelost en de Chevrolet Stepside Pickup leverde nu wel zijn vermogen aan de achterwielen af. Het resultaat, fraaie burn outs en snelle runs.

di_spet_schubert
Jürgen ‘Schuby’ Schubert

Scheppers bleef daarmee de constant rijdende Duitser Jürgen Schubert voor. De hoogste eindsnelheid was met 296 km/u opnieuw voor Jean Dulamon met zijn dragster terwijl Sandro Bellio zich uitstekend weerde met zijn Bel Air Funny Car en de vierde plaats voor zich opeiste.

di_spet_sijm
Wilco Sijm

Terug van weggeweest waren ook Mathijs Kraetzer en Wilco Sijm met hun altereds. De laatste is voorzien van een nieuwe motor en vele andere nieuwe zaken waardoor op een deel van het chassis en de body na bijna gesproken kan worden van een nieuwe auto. Sijm toonde zich na de eerste runs meer dan tevreden met zijn nieuwe wapen.

di_pet_spek
Hans van der Spek

In de klasse Pro ET ook al een Chevrolet Pickup op pole. Met een tijd van 0,006 seconden boven zijn index was hier Hans van der Spek de nummer één, gevolgd door de Duitser Udo Becker.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet