IndyCar

ADS: IRL: Groeten uit Indianapolis 1

indy_13

Uw verslaggever is dit weekeinde in Indianapolis voor de beroemde 500-mijlsrace. Een evenement dat al járen op mijn lijst stond van "events to do", maar tot nu toe kwam het er nooit van vanwege verplichtingen andere races op hetzelfde weekeinde. Dit jaar voor mij echter geen 24 Uur Nürburgring, maar "The greatest spectacle in racing", zoals de Amerikanen zelf met hun bekende bescheidenheid het evenement aanduiden. Een nieuw circuit op mijn lijst bovendien, want ik was nog niet eerder in Indy. Brengt mijn lijst van totale aantal bezochte circuits op 63, en het is wel bijzonder om hier te zijn. "Back home again in Indiana."


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Production
s

indy_16

De wereldberoemde "Brickyard" is een circuit vol tradities, waar we in de loop van dit weekeinde nog wel een paar keer op terugkomen. "Bricks", oftewel bakstenen, zijn er allang niet meer, de baan is keurig geasfalteerd. Behalve die ene strook bij start en finish, waar de traditie nog keurig in stand gehouden wordt.

indy_15

"Gasoline Alley" is de officiële benaming van de pitstraat.

indy_14

De wedstrijdleiding is ondergebracht in de "Pagode Tower", dit jaar speciaal versierd omdat het 100-jarig bestaan van het circuit gevierd wordt.

indy_17

Voor Tom Carnegie, 60 jaar lang de vaste commentator van het circuit, is een speciale plaquette aangebracht.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet