Dutch Touring Car Championship

DTCC: BMW Dealerteam heerst op TT Circuit Assen (lang)

fcdtcc6

De beide races van het Vodafone DTCC op het TT Circuit Assen zijn gedomineerd door de beide rijders van het BMW Dealerteam. Duncan Huisman won twee keer, Donald Molenaar kwam beide races als tweede over de finish. Het startveld telde slechts negen auto's, een dieptepunt in de DTCC-geschiedenis.


Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters

De grootste verrassing was de afwezigheid van het Lexus-team. Vanwege een 'interne reorganisatie' bleven de beide Lexussen in de werkplaats van tuner Cavallino Engineering. Jan-Joris Verheul hoorde pas de dinsdag voor de races dat 'zijn' team niet aan de start zou verschijnen. Hij ondernam snel actie en bestuurde dit keer een BMW 3420i van Ekris Motorsport. Voor Jan-Joris is dat natuurlijk bekend terrein, de rijder heeft al vier seizoenen ervaring met BMW in het DTCC. Paul van Splunteren kwam niet in actie op het circuit in Drenthe.

In het privateersveld bleef Braspenning Racing thuis vanwege familieomstandigheden. Daardoor telde het veld slechts tien auto's. Tijdens de kwalificatietrainingen ging de Honda Integra R van Ben Janbroers kapot (de olietemperatuur liep te hoog op), waardoor Janbroers al op zaterdag naar huis ging. En toen waren er, als bij de tien kleine negertjes, nog maar negen. Het Vodafone DTCC telde wel een nieuwkomer in de persoon van Patrick Andriessen. De talentvolle coureur, die dit seizoen successen boekt in de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup, bestuurde een Renault Mégane van Coen Vink. In de tweede training ging de DTCC-debutant hard van de baan. "Eigen fout", gaf hij eerlijk toe.

fcdtcc5
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet