Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Touring Car Championship

DTCC: BMW Dealerteam heerst op TT Circuit Assen (lang)


fcdtcc12
Er viel op de starting grid meer te genieten dan tijdens de saaie DTCC races.

Trainingen
In de eerste tijdtraining was Duncan Huisman de snelste met zijn BMW 320i, gevolgd door Jeroen Bleekemolen (Renault Clio) en Donald Molenaar (BMW 320i). Verheul reed de vierde tijd met zijn door Dunlop gesponsorde BMW. Patrick Andriessen was de snelste Privateer met de zesde tijd, voor Coen Vink (Renault Mégane).

In de tweede training, bepalend voor de startopstelling van de tweede race, was Duncan Huisman wederom de snelste, dit keer voor zijn teamgenoot Molenaar. Bleekemolen moest dit keer genoegen nemen met de derde tijd. Bij de Privateers was Vink de snelste.

fcdtcc8
Jan-Joris Verheul bestuurde dit keer een BMW 3420i van Ekris Motorsport.

fcdtcc11

Saaie race
De eerste race was geen hoogtepunt qua spanning. Bij de start nam Huisman de kop, voor Molenaar, Bleekemolen, Verheul, Gaby Uljee (Renault Clio) en haar teamgenoot en partner Tim Coronel. In deze volgorde kwamen ze ook over de finish. Jeroen Bleekemolen had tijdens de race geen kans om de BMW-rijders serieus onder druk te zetten. Laatstgenoemden profiteerden onder meer van een verbeterde motor, iets waar Jeroen Bleekemolen niet vrolijk van werd.

"Vanaf het eerste moment kon ik alleen maar toekijken hoe de BMW's bij mij wegreden", vertelde de jonge Renault-coureur. De strijd bij de Privateers was wel leuk om naar te kijken, ook al reden er slechts drie privé-ingeschreven auto's rond. Coen Vink lag de hele race op kop, tot hij in de laatste ronde door Patrick Andriessen gepasseerd werd. De twee zagen ondertussen de Renault Mégane van Joost Koenders levensgroot in hun achteruitkijkspiegels. De drie Renault-coureurs stormden als aan een touwtje over de finishlijn.

fcdtcc9
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet