Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Eliminaties redden FHRA Nitro Nationals

Tweede winst op rij voor Duncan Micallef
In de eerste eliminatieronde was het voor de diverse rijders en tuners weer moeilijk om de bij de baanomstandigheden passende set-up te vinden.

tf kagered
Michael Kågered verliest bij de start direct alle grip

Michael Kågered zag zijn achterbanden doorspinnen en Ahonen er in 4,59 seconden met de winst vandoor gaan, en datzelfde gebeurde bij Jones die Horto aan de horizon zag verdwijnen.

tf micallef3
Duncan Micallef

Door zijn matige kwalificatie moest Micallef het in de eerste ronde opnemen tegen thuisfavoriet Mäkelä. Haar thuisrace is Mäkelä echter nooit gunstig gezind en ook daarin vormde 2017 geen uitzondering. De run van Mäkelä eindigde in een flinke motorexplosie terwijl Micallef zich fors verbeterde tot 4,09 seconden en de winst greep. Neergaard plaatste zich ten koste van Lehtimäki voor de halve finale en daarmee konden twee van de vier Finnen naar huis.

tf halve finale
Duncan Micallef in de halve finale tegen Antti Horto

Ahonen had in de eerste ronde teveel schade opgelopen waardoor de Fin in de halve finale niet aan de start kon verschijnen en Neergaard via een bye run vrije doorgang had naar de finale. In de andere halve finale stuitten de nummers één en twee uit de tussenstand van het kampioenschap, Micallef en Horto, op elkaar. In deze voor het verdere verloop van de titelstrijd belangrijke run pakte Micallef in 4,27 seconden de winst en plaatste zich voor de finale.

tf final
De finale tussen Duncan Micallef en Stig Neergaard

Helaas was de finale al bij de start beslist, want Neergaard trok een rood licht waardoor de winst automatisch naar Micallef ging. De sympathieke Maltees, die in 4,19 seconden naar de finish reed en duidelijk de meest constante rijder van de eliminaties was, boekte daarmee, na zijn winst in Tierp twee weken geleden, zijn tweede opeenvolgende zege.

tf podium
Het podium met Duncan Micallef en Stig Neergaard
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet