Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
RETRO

Retro: Groeten uit Goodwood van de Revival van 2022 (2)


Goodwood Revival DGU 2022 BvdW-293

Hart wist wel de tweede plaats te behouden door de Lotus 15's van Miles Griffiths, Roger Wills en Will Nuthall op afstand te houden.

Goodwood Revival DGU 2022 BvdW-294

Nog meer Hart in wat wél de laatste race van het weekend zou zijn: de tweede wedstrijd om de St. Mary's Trophy.

Goodwood Revival DGU 2022 BvdW-295

Olivier Hart kwam slecht weg in de GTA, maar vocht zich dapper terug. De Galaxie van Fred Shepherd wist hij niet meer bij te halen, maar de jonge Nederlander stoof aan vijf auto's voorbij om de tweede plaats te grijpen. De laatste plek pakte hij weliswaar door de chicane af te snijden, maar de stewards besloten die overtreding niet te beboeten omdat de Alfa door Gregor Fiskens Galaxie bij het uitkomen van Woodcote bruut buiten de baan was gedrukt.

Goodwood Revival DGU 2022 BvdW-298

En zo kwam er weer een eind aan een Revival, een evenement dat al sinds 1998 de harten van zoveel liefhebbers verwarmt, hoe commercieel en (te?) groot het evenement ook is geworden. Toch is het nog altijd zeer herkenbaar als het evenement zoals het ooit was, wat wellicht minder is te zeggen van dat andere grote Goodwood-evenement: het Festival of Speed.

Goodwood Revival DGU 2022 BvdW-302

Welterusten Goodwood, tot volgend jaar. En voor wie de Revival toch te druk is geworden: je kunt in het voorjaar al naar de Members' Meeting, die 'mini-Revival' voor de clubleden van Goodwood.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet