Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
RETRO

Retro: Groeten uit Silverstone van The Classic van 2022


silverstoneclassic2022-sat-16

Julian Thomas had een en al pech in zijn Sierra RS500 Cosworth (ex-Andy Rouse). In de training verbrijzelde het zijraam in duizend stukjes toen hij fel een kerb bereed, in de race werd hij al in de openingsronde getorpedeerd. Thomas vertelde dat hij aanvankelijk niet eens in de gaten had gehad dat het ruitje was gesprongen. "Ik keek wat later in mijn spiegels en dacht meteen: hee, waar is mijn ruit gebleven? De hele vloer van de auto lag onder het glas..." Later zou Thomas het volledig goedmaken in zijn drie Masters-races. Samen met Calum Lockie won hij ze alle drie.

silverstoneclassic2022-sat-17

Op de foto hierboven zagen we hem al op het tv-scherm, hier zien we hoe het interview met Martin Stretton plaatsvindt. Cameraman schiet door de deuropening, Ed Foster zit gehurkt naast de Sierra.

silverstoneclassic2022-sat-18

Nóg een snelle Sierra, maar dan die van Dan Brown.

silverstoneclassic2022-sat-20

Gary Pearson neemt even een moment om te poseren.

silverstoneclassic2022-sat-19

Het hele weekend door konden we foto's maken van eindeloze rijen raceauto's.

silverstoneclassic2022-sat-21

Jonge coureur, dus: ogen dicht en focussen om in 'the zone' te komen. Diverse teams hadden jonge GT4-coureurs gecharterd voor een snelle tweede stint. En die namen uiteraard hun serieuze beroepsgewoonten mee.

silverstoneclassic2022-sat-22

Manna voor de Japanse autosport-aficionado: (een kopie van) de NISMO Skyline die ooit door halfgoden Kazuyoshi Hoshino en Toshio Suzuki werd gedeeld.

silverstoneclassic2022-sat-27

En dan: 'Back in Black' is back on track!

silverstoneclassic2022-sat-30

Intussen terug bij de Juniors: de prijsuitreiking van de eerste dag.

silverstoneclassic2022-sat-31

Michael O'Brien is de trotse winnaar. Ook de volgende dag zou hij triomferen. Links de drijvende krachten achter het Junior-circus: Duncan Rabagliati en zijn dochter Sarah Mitriké.

silverstoneclassic2022-sat-32

Zo had het publiek zicht op Copse.

silverstoneclassic2022-sat-33

U ziet 't: helemaal geen media-accreditatie nodig voor een leuk actieplaatje.

silverstoneclassic2022-sat-35

Daar het Skyline-kanon van zojuist, met Ric Wood aan het stuur. Deze 'recreation' zou overigens niet winnen, die eer was weggelegd aan een andere GT-R.

silverstoneclassic2022-sat-50

Een originele ook nog, bestuurd door Andy Middlehurst. Tegenwoordig vooral bekend als coureur voor Classic Team Lotus, maar laten we niet vergeten dat hij zijn brood verdiende als Nissan-dealer en in de jaren negentig een vaste Nissan-waarde was in het BTCC.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet