Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
RETRO

Retro: Groeten vanaf de Oldtimer Grand Prix 2022


ogp2022-sun-1

Zondagochtend vroeg is nog weinig activiteit op het Historisches Fahrerlager, waar de vooroorlogse auto's zich altijd ophouden.

ogp2022-sun-2

Nu houden wij erg van vooroorlogs, maar van voor welke oorlog is dit?

ogp2022-sun-3

Nog even langs de baan snuffelen voordat we een lange dag in het mediacentrum moeten beulen? Deze Vectra STW mag er in ieder geval zijn. Hij is van Gerhard Füller, de man die de organiserende clubs financieel te hulp schoot nadat de AvD geen deel meer uitmaakte van het organisatiecomité.

ogp2022-sun-4

M3's zijn mooi, maar in Alpina-gedaante nog iets mooier. Hier het exemplaar van Moritz Horn, die de Audi A4 STW van Markus Reich achtervolgt. Fred Krab had het nodige te stellen met de Audi, zo vertelde hij later. Een keer kreeg hij de A4 zelfs vol achterin, zodat hij dacht dat de achterkant van zijn M3 wel in de poeier moest liggen. De BMW bleek niets te hebben. De Audi wellicht dan wel? We hebben het niet meer kunnen controleren.

2022 DTM Crash 1

Meer mensen hadden over de Audi-man te klagen, zei Krab...

2022 DTM Crash 2

... en bij het zien van dit beeld – waar ook Roland Asch slachtoffer van hem wordt – begrijpen we precies wat Krab bedoelde!

2022 Vlammende Audi

De auto ging er spontaan van vlammen...

ogp2022-sun-5

Mark Verhaegh reed naar een 14e plaats op zaterdag, maar moest opgeven op zondag. Die dag kon Leonard Batenburg niet starten, na motorschade in de kwalificatie. Jammer, want de vorige dag was hij sterk als vijfde geëindigd, vóór Krab, die vol lof was over de snelheid van zijn teamgenoot.

2022 Vink M3

Hier het moment waarop Verhaegh moet afhaken.

2022 Andy Wills 1

Daarna was het de beurt aan de Masters Sports Car Legends.

2022 Andy Wills 2

Deze inhaalactie van Andy Willis op Michael Lyons liep niet helemaal goed af.

2022 Andy Wills 3

Daar gaat de Lola T212...

2022 Andy Wills 5

...terwijl de Lola T210 stug zijn koers vervolgt.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet