Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
HARC

HARC nieuws December: Kerstgroet HARC en meer nieuws

kerstgroet

Prettige feestdagen
Het HARC bestuur wenst alle historische autosportvrienden en relaties prettige kerstdagen, een goede jaarwisseling en een voorspoedig en sportief 2018!

Vrijw

HARC-vrijwilligers in het zonnetje gezet
Tijdens een gezellige avond bij Bleekemolen in Amsterdam werden de HARC-vrijwilligers in het zonnetje gezet. Zonder deze onvermoeibare mannen en vrouwen kunnen we als HARC onmogelijk onze evenementen organiseren. Vandaar dat we ze één keer per jaar verwennen met lekker eten en drinken - in dit geval een Javaans buffet - plus toespraken en bloemen, zodat ze er volgend jaar allemaal weer zijn!

Irma

Karten voor het goede doel
Op 6 september 2017 sloeg orkaan Irma verwoestend toe op Sint Maarten. Vanaf eind september verbleef Carla van Reijn (partner van ons bestuurslid Lex Proper) twee maanden op het eiland om te helpen met de wederopbouw. Per toeval ontdekte zij het particuliere tehuis van Grandma Webster. Dit is een dame van 73, die al 44 jaar kinderen opvangt en verzorgt in haar eigen huis. Geheel uit eigen middelen met hulp van haar twee inwonende dochters. Met hun salarisssen (verpleegkundigen) ondersteunen zij hun moeder bij de zorg voor de kinderen. Grandma Webster en de kinderen wonen onder erbarmelijke omstandigheden. Er verblijven momenteel zo'n 35 kinderen van 3 tot 16 jaar oud in het tehuis. Zonder ouders, sommigen zijn verdronken tijdens de orkaan. Aan liefde en warmte is er geen tekort in het tehuis, wel aan materiële spullen zoals een gasfornuis en wasmachine. Op 26 januari 2018 keert Carla voor onbepaalde tijd terug naar Sint Maarten, met onze steun. Want Grandma Webster is dit jaar het goede doel waar de opbrengst van onze kartwedstrijd naartoe gaat. Met behulp hiervan wordt het leven van Grandma Webster en de kinderen een beetje leefbaarder.

kart

Nu inschrijven voor het karten op 19 januari
Inschrijven dus, want het is bijna zover: ons jaarlijkse kartevent voor het goede doel! Op vrijdag 19 januari organiseert de HARC deze gezellige kartrace met een avondvullend programma. Gedurende 90 minuten gaan 20 teams strijden om de titel HARC Kart Kampioen 2018. Wij nodigen u en uw vrienden/collega's/race collega's/werknemers en alle anderen uit om deel te nemen aan dit evenement, waarmee we de start van het nieuwe raceseizoen gaan inluiden. U bent welkom als deelnemer, toeschouwer en ook als sponsor met een prijsje. Met uw deelname steunt u tevens een goed doel. Rondom de kartrace van 90 minuten verzorgen wij voor u een avondvullend programma met een buffet en diverse verrassingen. Het tijdschema ziet er als volgt uit:

18:00 Ontvangst
18:30 Saté buffet incl. 4 consumptiebonnen per persoon
19:45 Uitleg en indeling karts
20.00 Kwalificatie 20 minuten
20:30 Race 1,5 uur met rijderswissels
22:00 Afsluiting: prijsuitreiking en naborrelen.

Teams mogen bestaan uit 3 of 4 personen. Minimale leeftijd 14 jaar (jonger met licentie in overleg). De kosten zijn voor een team van 3 personen € 325,-- en voor een team van 4 personen € 375,--. Plaats van handeling is de vernieuwde indoor kartbaan van Bleekemolen Amsterdam op het adres Herwijk 10 (1046 BC Amsterdam). We zien graag uw aanmelding tegemoet en of u met 3 of 4 personen komt via:

secretariaat@harc.nl

Reageer snel, de plaatsen zijn beperkt.

huldiging

Kampioenen Interstate NK82-90 gehuldigd

Tijdens de feestavond bij Bleekemolen's Race Planet in Amsterdam werden ook de kampioenen in het Interstate Nederlands Kampioenschap HARC '82-'90 gehuldigd. De allereerste Nederlands Kampioen '82-'90 is Pieter Bikker. Proficiat! Tweede algemeen werd Geert Snellen en derde niemand minder dan Donovan Wolfrat. Al deze mannen bestuurden een BMW 325i. Ook de overige klasse-kampioenen werden van een mooie trofee en een Retro Racing Magazine jaarboek voorzien: David Koh (Mazda Mx-5) en Willem van der Veen (Volvo 360), terwijl Henk de Wit (Ford Cup Sierra) zijn prijs nog tegoed heeft.

Interstate

Interstate Tires verlengt sponsoring HARC NK 82-90
Goed nieuws, in 2018 zijn de Interstate Racings weer de officiële band van het HARC NK 82-90. Interstate blijft titelsponsor van het kampioenschap en dit zal te zien zijn op de voorruitstreamers van de deelnemende auto's. Natuurlijk zal Interstate weer bij alle races met de servicetruck aanwezig zijn. Op de baan gaat het drukker worden, klasse-coördinator Jan-Wim Stals vertelde dat er nu al meer dan 20 inschrijvingen zijn en dat de belangstelling groot is. Binnenkort worden alle details over de package deal 2018 bekend gemaakt.

Reminder licentiedagen
Niet vergeten: licentie verlengen! Dat kan op:
• Woensdag 10 januari, Van der Valk Hotel Hengelo
• Zaterdag 13 januari, Kartbeurs Lelystad
• Woensdag 17 januari, Van der Valk Hotel Vught
• Woensdag 24 januari, Van der Valk Hotel Schiphol
• Woensdag 31 januari, Van der Valk Hotel Wolvega
• Zaterdag 3 februari, KNAF Federatiebureau Houten

Kijk voor meer informatie op www.knaf.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet