Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BOSS GP

BOSS GP: Jaguar speelt met zijn prooi en slaat hard toe


bg_monza_r1_ig_282

1000 PK
In de Formula klasse was de strijd bijzonder spannend. Ingo Gerstl, Henk de Boer en Peter Milavec maakte er een mooi gevecht van, waarbij Milavec erin slaagde om De Boer te passeren en aan te klampen bij Gerstl in gevecht om de Formula-zege.”Je hebt er gewoon 1000 PK in gestopt zeker”, lachte De Boer bij het podium. De Boer rijdt net als Milavec in een Champcar, maar kon de snelle Oostenrijker niet bijhouden.

bg_monza_r1_pm_388

Geweldige race
Gerstl, leider in het Formula klassement, had moeite om zich Milavec van het lijf te houden en had op de finish een schamele voorsprong van enkele tienden. “Het was een geweldige race, ik heb genoten”, zei Milavec met een grote lach op zijn gezicht.

bg_monza_r1_khb_334

Blije Becker
Karl-Heinz Becker heeft op het juiste moment toegeslagen. Terwijl Masters klassementsleider Norbert Gruber zich naar voren moest knokken, nadat hij geen tijd had gereden en dus van achteruit moest starten, had de Duitser een hele serie Italianen als buffer. Dat pakte goed uit, Becker won zelf, zag Marco Betti en Renzo Napione de andere podiumplaatsen pakken en Gruber als vierde finishen.

bg_monza_r1_mb_368
Marco Betti reed een sterke race en finishte als tweede Master.

Geen grip
“Ik ben er erg blij mee, want dit circuit is niet ideaal voor mijn Dallara Worldseries auto. Ik heb mijn achtervleugel helemaal plat moeten zetten om genoeg snelheid te hebben op de snelle stukken. Maar daardoor had ik in de bochten helemaal geen grip en heb ik moeten werken als een paard”, sprak de tevreden Masters kampioen van 2010.

bg_monza_r1_rn_061
De Italiaan Renzo Napione debuteerde in de BOSS GP én op Monza, met een nette derde podiumplek als resultaat.

Race 2
De tweede BOSS GP-race staat voor vanmiddag 15.15 uur op het programma en gaat wederom over 20 minuten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet