Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Rally: Jari van Hoof tevreden met plek negen in eerste echte bergrally

Jari v Hoof  Rallye Weiz

Jari van Hoof heeft de Rallye Weiz, de vierde ronde van de ADAC Opel e-Rally Cup, als negende afgesloten. Het rijden op de bochtige bergwegen was voor het 19-jarige KNAF Academy-talent een compleet nieuwe ervaring en derhalve kon de door Colin Wils genavigeerde Van Hoof goed leven met de negende positie. "Het is zo anders dan wat we in ons vlakke Nederland gewend zijn. Bergaf rijd je van de ene blinde bocht naar de andere en moet je ook nog oppassen dat je geen rotsblokken raakt of een afgrond in rijdt", blikte Van Hoof op het Oostenrijkse avontuur terug.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto: ADAC

Met twee wedstrijden in Duitsland en de Nederlandse ELE Rally achter de rug, deed de ADAC Opel e-Rally Cup, de eerste rally cup voor volledig elektrisch aangedreven rallyauto's, met de Oostenrijkse Rallye Weiz het derde land van de wedstrijdserie aan. De Rallye Weiz is niet alleen een populaire rally, maar met de listige bergweggetjes rond Weiz in het district Stiermarken ook een heel uitdagende rally. Voor Jari van Hoof en zijn navigator Colin Wils uit het vlakke Brabant dan ook een geheel nieuwe ervaring.

De Rallye Weiz telde circa 125 wedstrijdkilometers verdeeld over aanvankelijk twaalf, maar omdat er één moest worden geannuleerd, elf klassementsproeven. Met nauwelijks een recht stukje te bekennen een flinke aanslag op zowel rijder, navigator als auto. "We hadden ons goed voorbereid, maar je komt dan toch nog voor verrassingen te staan. Het is totaal anders dan wat we in Nederland gewend zijn. Bergop gaat nog wel, want dan kun je zien waar je naartoe gaat en de bocht een beetje lezen. Bergaf is een ander verhaal. Je ziet niet waar de bocht naartoe leidt en wat er aan de andere kant is. Datzelfde geldt voor al die keren dat je over de top van een heuvel komt. En dan ook nog rotsblokken die je niet moet raken en afgronden langs de weg. Het is honderd procent vertrouwen op de notes, maar omdat het voor zowel Colin als mij nieuw was, ben je toch iets voorzichtiger. De route was prachtig, heel uitdagend, maar ook heel moeilijk. Daarbij hebben we ook nog alle weersomstandigheden gehad, van zon en droog tot en met regen. Al met al een meer dan leerzame ervaring waarbij we tijdens de rally flinke progressie hebben geboekt. Je hoopt natuurlijk altijd op meer, maar in een zo sterk veld en bij een eerste optreden in zo'n soort rally kan ik tevreden zijn met een negende plaats. Je mag al blij zijn dat je de auto zonder schade aan de finish brengt. De Opel e-Corsa hadden we uiteraard goed voorbereid en de auto heeft het uitstekend en probleemloos gedaan. Met de nu opgedane ervaring weet ik zeker dat we de volgende keer hoger eindigen", keek de rijder van Van Hoof Sport op zijn eerste echte bergrally terug.

De volgende wedstrijd van de ADAC Opel e-Rally Cup is de op 19 en 20 augustus te verrijden ADAC Saarland-Pfalz Rallye.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet