Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Jari van Hoof negende in leerzame ADAC Rallye Stemweder Berg

Jari van Hoof ELE.04

Jari van Hoof is bij de 50e ADAC Rallye Stemweder Berg, de derde ronde van de ADAC Opel e-Rally Cup, als negende geëindigd. Het 19-jarige KNAF Academy-talent stond niet helemaal fit aan de start van de rond Lübbecke verreden rally en werd daarnaast in de eerste proeven ook nog eens geplaagd door vermogensverlies. De door Colin Wils genavigeerde Van Hoof nam dan ook geen risico's en bracht zijn Van Hoof Sport e-Corsa schadevrij aan de finish. "Het was een totaal nieuwe omgeving waarin we reden met hoogteverschillen en veel blinde bochten en daarmee een heel leerzame ervaring", aldus Van Hoof.


Tekst: aamgeleverd bericht
Foto's: archief WiMofotografie en Patsunrallyfotografie/Patrick Sundermeijer

Voor de derde ronde van het kampioenschap keerde de ADAC Opel e-Rally Cup terug naar Duitsland voor de rond Lübbecke te verrijden 50e ADAC Rallye Stemweder Berg. Voor Jari van Hoof een volledig nieuwe omgeving, nadat het 19-jarige KNAF Academy-talent bij de vorige ronde van de titelstrijd met de ELE Rally een echte thuiswedstrijd reed. De daar behaalde derde plaats had de door Colin Wils genavigeerde Van Hoof vertrouwen gegeven voor het verdere verloop van de ADAC Opel e-Rally Cup, de eerste rally cup voor volledig elektrisch aangedreven rallyauto's.

Jari van Hoof ELE.02

Vlak voor de wedstrijd was Van Hoof echter ziek waardoor het verkennen van de proeven niet optimaal verliep. Hoewel hij zich op de wedstrijddagen al wel weer wat beter voelde, stond de voor Van Hoof Sport uitkomende Nederlander niet optimaal fit aan de start. Dat vervolgens in de eerste proeven de auto minder vermogen leverde, deed ook geen goed aan de tijden, zeker niet omdat in de ADAC Opel e-Rally Cup de onderlinge verschillen minimaal zijn.

"Ik stond niet bepaald super fit aan de start. Dan mis je ook het vertrouwen, zeker omdat ik me bij het verkennen helemaal niet lekker voelde. Het was een voor ons totaal nieuwe omgeving, veel hoogteverschillen en daarmee heel veel blinde bochten. Dan is vertrouwen en een goede verkenning juist essentieel. We hebben dan ook geen risico's genomen. Vervolgens kwamen we er in de zesde proef achter dat de koeling van een van de accupakketten niet goed werkte. Daardoor reden we de eerste proeven met minder vermogen en hebben we best wel veel tijd verloren. Gezien de moeizame voorbereiding ben ik toch wel tevreden met het behaalde resultaat en hoe we gereden hebben", aldus Van Hoof, die de ADAC Rallye Stemweder Berg als negende afsloot. "Het was een mooie wedstrijd en we hebben er weer veel van geleerd."

Jari v Hoof Sulingen.03

In het tussenklassement van de ADAC Opel e-Rally Cup bezet Van Hoof de zesde plaats. De volgende ronde van het kampioenschap is de van 14 tot en met 16 juli te verrijden Rallye Weiz. Na Nederland en Duitsland doet de Cup dan met Oostenrijk alweer zijn derde land aan.

Timo van der Marel, in het begin van zijn carrière lid van de KNAF Talent First-rallyselectie, sloot de 50e ADAC Rallye Stemweder Berg op slechts negen seconden van de winnaar als derde af.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet