Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WRC

Rally - WRC: FIA Presenteert WRC kalender 2017

De FIA heeft vandaag de volledige kalender voor het WRC seizoen 2017 bekend gemaakt. Net als afgelopen jaar worden er dertien rally's verreden.
ASN WRC Logo
Tekst: Steven van Veenendaal
Foto: FIA

In 2016 stonden er oorspronkelijk veertien wedstrijden op het programma waarvan er door de afgelasting van de Rally van China slechts dertien werden verreden. Dit jaar staan dezelfde dertien wedstrijden op het programma.

Hoewel de Rally van China in 2016 officieel werd afgelast vanwege schade aan de wegen na een zware storm zal de rally ook in 2017 geen deel uitmaken van het kampioenschap. Wellicht was er dus toch meer aan de hand(?)

Naast China was er ook lange tijd sprake van een rally in Turkije. Naar nu blijkt kunnen ook deze geruchten voorlopig de ijskast in, op de nieuwe kalender is hiervoor geen plek ingeruimd.

Traditiegetrouw wordt het seizoen geopend met de Rally van Monte Carlo. Hier kunnen we dus voor het eerst de nieuwe generatie WRC's aan het werk zien. Evenals dit jaar wordt het seizoen 'down under' afgesloten bij de Rally van Australië.

Grootste wijziging in de kalender is de verschuiving van de Rally van Frankrijk (Corsica) naar begin april. Dit jaar werd de rally nog in oktober verreden, wat voor een overvol programma zorgde met drie wedstrijden in vijf weken.

Er staan geen wedstrijden gepland in september. In plaats van te schuiven met de data van de evenementen besloot de WRC Promoter om deze pauze te benutten om potentiële nieuwe evenementen te onderzoeken.

WRC Kalender 2017:
1. Rally van Monte Carlo 19-22 januari
2. Rally van Zweden 9-12 februari
3. Rally van Mexico 9-12 maart
4. Rally van Frankrijk (Corsica) 6-9 april
5. Rally van Argentinië 27-30 april
6. Rally van Portugal 18-21 mei
7. Rally van Italië (Sardinië) 8-11 juni
8. Rally van Polen 29 juni – 2 juli
9. Rally van Finland 27-30 juli
10. Rally van Duitsland 17-20 augustus
11. Rally van Spanje 5-8 oktober
12. Wales Rally van Groot Brittanië 26-29 oktober
13. Rally van Australië 16-19 november
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet