Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NK Short Rally

Div: Off-road spektakel bij Pirelli Rally Festival op Circuit Park Zandvoort

Pirelli Rally Festival 2015-pre-6-EssayProdukties

Op zaterdag 28 februari zijn autosportliefhebbers welkom bij het Pirelli Rally Festival op Circuit Park Zandvoort. De laatste zaterdag van de maand februari vormt het startsignaal van het nieuwe off-road seizoen voor zowel het NK Short Rally, als het NK Off Road Racing. Het Pirelli Rally Festival huisvest dan ook twee verschillende evenementen op één dag. Het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort is gratis toegankelijk voor bezoekers. Parkeren kost € 10,00 per auto.

Tekst en foto's: PR

Pirelli Rally Festival 2015-pre-2-EssayProdukties

Tijdens het Pirelli Rally Festival wordt in twee verschillende competities gestreden om de dagzege. Naast de bekende 5e RallyPro Circuit Short Rally maakt ook de Garage Rijsenhout NK Off Road Race Zandvoort deel uit van het rallyfestijn. De RallyPro Circuit Short-Rally was in 2011 een nieuw evenement op de racekalender van Circuit Park Zandvoort. Dit jaar wordt alweer voor de vijfde maal de Short Rally verreden. Traditiegetrouw heeft de Stichting Auto Sportief wederom een uitdagend en gevarieerd rallyparcours uitgezet op het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort. De eerste editie van de Garage Rijsenhout NK Off Road Race Zandvoort vindt ook plaats op hetzelfde terrein, maar kent een eigen route en een deelnemersveld met een groot aantal 4x4 terreinauto's.

Pirelli Rally Festival 2015-pre-5-EssayProdukties

Klassementsproeven
Met een trajectlengte van ongeveer 50 kilometer staat er voor de deelnemers van de 5e RallyPro Circuit Short-Rally een mooie uitdaging op het menu. Ruim 45 kilometer daarvan zal als klassementsproef meetellen, en bevat legendarische bochten als de Tarzanbocht, Arie Luyendijkbocht en het Scheivlak. Ook een aantal paddocks maakt deel uit van de proef, inclusief een spectaculaire "Flying Finish" op Parking B. Verder sturen de pace-notes de rally-equipes over een aantal onverharde paden, die deel uitmaken van het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort.

Pirelli Rally Festival 2015-pre-1-DutchRallyPress

Terreinwagens in actie
Ook voor de deelnemers van de Garage Rijsenhout NK Off Road Race Zandvoort ligt er een stoere route in het vooruitzicht. Een deel van de klassementsproeven gaat daarbij over hetzelfde parcours van de Circuit Short Rally. Daarnaast heeft de organisatie ook de nodige kilometers met extra offroad-uitdagingen aan het routeboek toegevoegd, waar uitsluitend de terreinwagens op de proef worden gesteld.

Pirelli Rally Festival 2015-pre-4-DutchRallyPress

Inschrijving geopend tot en met 13 februari
In totaal kunnen negentig equipes zich inschrijven voor de 5e RallyPro Circuit Short-Rally. De inschrijving staat open voor vrijwel alle auto's uit de verschillende Nederlandse rallydisciplines. Op de voorlopige inschrijflijst prijken voertuigen als de Mitsubishi Evo, Nissan 350Z, Opel Ascona en Volkswagen Golf. Ook de inschrijving voor de Garage Rijsenhout NK Off Road Race Zandvoort is nog steeds open. De voorlopige deelnemerslijst toont al bijna twintig rally-bolides en maar liefst 27 terreinwagens!

Pirelli Rally Festival 2015-pre-3-DutchRallyPress

Gratis toegang
De toegang tot het Pirelli Rally Festival is gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Ook het Service Park op de Tango Paddock is gratis te bezoeken. Toeschouwers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 10,00 op het circuitterrein (Parking A) parkeren. De prijsuitreiking van het evenement zal aan het einde van de zaterdag plaats vinden in Restaurant La Course. Deze prijsuitreiking is ook toegankelijk voor het publiek.

Meer informatie over de proeven en het tijdschema van de 5e RallyPro Circuit Short Rally is te vinden op www.circuitshortrally.nl. Aanvullende info over de Garage Rijsenhout NK Off Road Race Zandvoort is beschikbaar op: www.stgnta.nl.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet