Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Definitief nieuwe Opel Vectra voor Bleekemolen

 



Zo'n bolide wordt het dus: de Opel Vectra GTS V8. Dit exemplaar is van Manuel Reuter.

Het had even wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk is het allemaal toch rond: Jeroen Bleekemolen rijdt tijdens de DTM-race op Circuit Park Zandvoort definitief in een nieuwe Opel Vectra. De DTM-commissie van de Duitse autosportbond DMSB keurde de overstap afgelopen week goed. Bleekemolen kon op de Hongaarse Pannoniaring zelfs al even een uurtje sturen met zijn nieuwe bolide - de voormalige testauto van het team.

Tekst: Ralf Dennissen - Fotografie: Boudewijn Pieters

Uiteraard is Bleekemolen een tevreden man, na het nieuws dat toch nog lang op zich liet wachten. Bovendien kon de Opel-rijder alvast wat ronden rijden met zijn nieuwe bolide. Bleekemolen: "Het was niet heel lang, maar in ieder geval beter dan niks. Het team testte in Hongarije en ze hadden me gevraagd daarheen te komen, omdat er wellicht een gaatje in het testschema zou ontstaan. Aan het einde van de testdagen hadden ze nog een uurtje over. Toen kon ik heel even rijden."

Compleet andere auto

De eerste ervaringen met de Opel Vectra GTS V8 waren positief. "Ik ben best wel tevreden, ondanks dat het toch een hele andere auto is. Ik had verwacht dat hij meer op de oude auto zou lijken, maar je merkt toch dat dit een compleet nieuw model is en niet een verbeterde oude. Het weggedrag is toch anders", aldus Bleekemolen die van zijn collega-coureurs al meerdere malen hoorde dat de Vectra niet makkelijk te besturen is. "Ik vond het niet zo'n moeilijke auto. Daarom ging ik direct redelijk hard."

Leerzaam uurtje

De minitest op de Pannoniaring was dus nuttig, ondanks de korte duur. Voordeel was dat ook Bleekemolens race-engineer aanwezig was. "We hebben toch veel geleerd. Ik heb bovendien de hele dag meegeluisterd op de headset. Daar leer je ook een boel van." Ook is het natuurlijk fijn dat de rijder al de juiste zitpositie heeft gevonden, een eerste vereiste voor een goed gevoel met de auto. Bleekemolen: "Wat me opviel is dat je in de Vectra verder naar achteren zit en iets meer naar het midden.

Genoeg ervaring?

Hoge verwachtingen voor zijn thuisrace op Zandvoort schept de Opel-coureur liever niet, maar het optimisme is weer helemaal terug na de martelgang in de oude Astra. "Wat we missen is natuurlijk de ervaring, zeker op nieuwe banden. Vooral de kwalificatie zal lastig worden, omdat je nog niet precies weet waar je net even harder kan. Als alles op zijn plek valt, kunnen we wellicht goed meedoen en zijn er misschien zelfs punten mogelijk. Maar voorlopig ben ik vooral blij dat ik even gereden heb."

De Astra kan definitief naar het museum.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet