Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
FIA F3000

F3000: Olivier Tielemans maakt seizoen af bij Team Astromega

Nadat Olivier Tielemans de twee afgelopen races reeds was ingevallen bij Team Astromega, heeft het Belgische topteam vandaag de Nederlander gevraagd om ook de komende races in 2004 voor ze uit te komen. Team Astromega heeft in het FIA International F3000 kampioenschap reeds vele overwinningen geboekt en succesvolle coureurs voortgebracht. Tielemans wordt (binnen het enige team uit de Benelux dat deelneemt aan deze serie) teamgenoot van de Belgische coureur Nico Verdonck.

Tekst: PR

In de voorgaande twee races te Engeland (Silverstone) en Duitsland (Hockenheim) heeft Tielemansreeds kennis kunnen maken met deze prestigieuze raceklasse die als springplank naar de Formule 1 fungeert. Tielemans, die de overstap naar de F3000 maakt nadat hij af gelopen jaar in het  Formule Renault 2000 Kampioenschap uitkwam, is uiteraard enorm enthousiast over deze hem aangeboden kans. Olivier Tielemans: "Ik ben ontzettend blij met deze kans en uitdaging en ik ga het beste ervan maken in de resterende drie wedstrijden. Hoewel ik geen ervaring had en niet heb kunnen testen zijn de eerste races mij ontzettend goed bevallen. In de komende wedstrijden ga ik proberen waardevolle punten voor het team te scoren.

Mikke van Hool, teammanager: "De eerste volledige race die Olivier voor ons heeft gereden in Hockenheim was zeer goed. Zonder enige (test)ervaring heeft hij zich verdienstelijk gekwalificeerd en de race uitgereden. Het hele team was onder de indruk. Bovendien is de feedback die Olivier geeft erg goed. Hij heeft veel potentieel en we verwachten dat hij zich snel zal ontwikkelen. Als dat inderdaad zo is, dan is hij één van de kandidaten om volgend jaar Formule GP2 te rijden voor ons team."

De volgende wedstrijd om het FIA International F3000 Kampioenschap vindt aanstaand weekend plaats in het voorprogramma van de Formule 1 op de Hungaroring (Hongarije).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet