Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge: Phil Bastiaans blij dat hij als vader voorop rijdt (lang)


Achter de top vier
Oscar Middeldorp kon zijn vierde startpositie niet lang vasthouden en zag de top vier dus steeds verder van zich af rijden. Maar ook de strijd om de vijfde plaats was heftig en spannend. Naast Middeldorp en Berend Gesman vond Bernhard ten Brinke dat hij die vijfde plek verdiende. Middeldorp gaf de andere twee echter geen kans, maar in een alles of niets poging probeerde Gesman Ten Brinke in de Geert Timmerbocht te passeren om de zesde plaats over te nemen. Veel ruimte was er echter niet en Ten Brinke moest door het gras om de auto niet te verliezen. Daarmee verloor hij erg veel tijd, zodat Ten Brinke zelfs terugviel tot achter teamgenoot Mike Verschuur. Een teleurstellende negende plaats dus in plaats van een zesde.

 
Middeldorp (nr 7), Ten Brinke en Gesman in volle strijd. 

 

Olympische klasse

Mike Verschuur weet zich nadrukkelijk te manifesteren, met wisselend resultaat. Opvallen doet hij, zeker omdat hij de strijd aangaat met de gevestigde orde. Maar wie de strijd aangaat loopt risico, zodat hij al twee races uitviel. Vandaar dat hij met drie finishes in de top tien toch de koppositie moet delen met John Vos. De Vos baart geen opzien, rijdt als een Amsterdamse politieagent op patrouille gecontroleerd zijn rondjes. Maar misschien is hij toch de slimste van de twee, want hij finisht elke race, pakt zijn puntjes mee en blijft buiten de schade.  



Podium
'Dit is een prachtige afsluiting van een superweek', zei de ook nog jarige Phil Bastiaans direct na de race. En de race was voor hem dan ook echt de afsluiting. Want waar coureurs, met name de winnende, meestal zo lang mogelijk op de paddock willen nagenieten van hun succes, stapte Phil na de race zo snel mogelijk in zijn auto om thuis zijn nieuwe rol te gaan vervullen. Die van vader.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet