Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Jeroen Bleekemolen: dat is acht. Van Kalmthout wint BRL Light

Jeroen Bleekemolen heeft de eerste race van de ELF BRL-V6 op de Nürburgring gewonnen. Marijn van Kalmthout greep de zege in de klasse ELF BRL Light. Voor Jeroen betekende dit alweer zijn achtste zege in negen races. Marijn van Kalmthout bouwde zijn voorsprong in het algemeen klassement verder uit.

 ActieV6

Tekst: Roy van der Laan; fotografie: Tim Böhme

Donald Molenaar vertrok van pole, met naast zich Jeroen Bleekemolen. De voormalige DTM-coureur nam al in de eerste ronde de kop. “In de training had ik per ongeluk geen nieuwe banden gekregen, daarom had ik geen pole”, aldus Jeroen. “Nu reed ik de race op mijn nieuwe banden.“ Dat maakte het verschil. Donald: “Jeroen passeerde mij in de eerste ronde buitenom. Hij had veel meer grip. Na vijf ronden hadden mijn banden hun beste tijd gehad. Vanaf dat moment kon ik geen aanval meer inzetten op de eerste plek.”
Het verschil tussen de beide rijders bleef klein; op de finishlijn bedroeg de marge van Jeroen een seconde. Donny Crevels lag de hele race op de derde plaats.

Zege Marijn van Kalmthout

 ActieLight

Gaby Uljee stelde tijdens de training de beste startpositie in de ELF BRL Light veilig. Ze had daar, zoals wel vaker dit seizoen, geen plezier van. “Ik werd in de eerste ronde achterstevoren getikt”, vertelde ze. “Toen sloeg ook nog de motor af. Helaas verlopen mijn races vaker zo. Ik begin vooraan, na de eerste ronde lig ik achteraan.”
Francesco Pastorelli, als tweede gestart, kon niet profiteren. Het ELF BRL Light-talent kende elektronische problemen en viel uit.
Theo Stor, als vierde vertrokken, nam al in de eerste ronde de koppositie in. Hij kwam als eerste over de finish, maar viel door een tijdstraf terug naar de vijfde plaats. Marijn van Kalmthout profiteerde. “Ik wist dat Theo een straf zou krijgen, het had dus geen zin om hem aan te vallen. Ik heb met het koppie gereden”, vond hijzelf.
Frank Gielens werd netjes tweede, een resultaat waar hij terecht blij mee was. “Ik was al twee keer derde, maar een tweede plek heb ik nog niet behaald.’

Uitslag race 1, zaterdag 3 september 2005:

BRL-V6:
1. Jeroen Bleekemolen, 13 ronden in 28:37.878
2. Donald Molenaar, op 0.930
3. Donny Crevels, op 9.352
4. Jeroen Reijntjens, op 10.521
5. Jacky van der Ende, op 12.717

BRL Light:
1. Marijn van Kalmthout, 13 ronden in 30:20.347
2. Frank Gielens, op 1.098
3. Gaby Uljee, op 8.155
4. Joop Claessens, op 15.279
5. Theo Stor, op 59.550
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet