Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: GP-weekend Hockenheim van start

Vanaf vandaag komen de Formule 1-coureurs alweer voor de twaalfde keer dit jaar in actie. Nu we op tweederde van het seizoen aanbeland zijn, mogen we constateren dat de Formule 1 in 2004 scharlakenrood gekleurd is. Ferrari kan tijdens de Duitse GP op het circuit van Hockenheim de constructeurstitel binnenhalen, terwijl Michael Schumacher slechts nog wat geduld moet betrachten om zijn zevende wereldtitel mee naar huis te nemen.
 

Tekst: Ralf Dennissen

Grootste nieuws in de aanloop naar de Grote Prijs van Duitsland is uiteraard het feit dat Antonio Pizzonia dit weekend de tweede Williams rijdt. De testcoureur van het team neemt dus het stuur over van Marc Gené, die de afgelopen twee races nou niet bepaald kon overtuigen. In de jacht op de beide Williams-stoelen voor 2005 vielen de afgelopen week ook weer de nodige ontwikkelingen te noteren. Zo zou Mark Webber binnenkort als eerste rijder bevestigd worden, terwijl Eddie Jordan een test van Nick Heidfeld voor het Duits-Engelse team tegenhield.

Breuk Wilux-Minardi?

Van het sponsorfront komt op vrijdagmorgen het nieuws dat de wegen van Minardi en titelsponsor Wilux zich na dit weekend scheiden. Aanleiding van dit alles zou het sponsorloze optreden van Minardi tijdens de Grote Prijs van Engeland zijn geweest, aldus De Telegraaf. De krant meldt dat Wilux-directeur Ruud Wildschut het vanuit menselijk oogpunt eens was met de beslissing van het team om slechts met de tekst 'John Boy' te rijden, na het overlijden van Minardi's Sportief Directeur John Walton. Hij stelt daar echter wel een schadeclaim tegenover voor het gemis aan exposure tijdens de wedstrijd. Minardi-baas Paul Stoddart zou op zijn beurt niet blij zijn geweest met het feit dat Wildschut openlijk heeft geklaagd over het inleveren van sponsorruimte. Maandag volgt volgens de krant een officiële bevestiging.

Nieuwe Toyota

De hooggespannen verwachtingen bij Toyota ten spijt heeft het team nog steeds niet kunnen overtuigen in 2004. De langverwachte Toyota TF104B zou hierin eindelijk verandering moeten brengen. Technisch Directeur Mike Gascoyne heeft het basisontwerp van Gustav Brunner flink onderhanden genomen. Het resultaat is de TF104B, die op het circuit van Hockenheim zijn debuut maakt. De wagen heeft nog geen meter op een testcircuit gereden, maar desondanks verwacht men veel van de auto die onder andere een nieuw aerodynamisch pakket heeft en die ook onderhuids voor het grootste gedeelte nieuw is. Resultaat daarvan is onder meer een verlaagd zwaartepunt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet