Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Preview Shanghai F1 Circuit

Autosport.nl was vandaag, 20 juli, in de gelukkige omstandigheid om een bezoek te mogen brengen aan het spiksplinternieuwe Shanghai F1 Circuit. Op zo'n 50 km ten noord oosten van de stad heeft de Duitse architect Tilke een juweeltje ontworpen.Hieronder het gezicht op start/finish. Twee enorme 90 meter brede bruggen zijn gebouwd waarin een restaurant en het mediacentre schuilen.

  
En hier de plek waar Schumacher in september weer zal staan.........of toch niet?
 
 
De eerste bocht na het rechte stuk is een heel interessante. De rechter doordraaier knijpt steeds meer naar rechts waardoor het moeilijk is een lijn te vinden. Daarnaast is er bij het uitkomen van de bocht wat hoogteverschil te bespeuren. 

 
Waar afgelopen weekend de putdeksels nog een heet hangijzer vormden bij de DTM in de straten van Shanghai zal dit op dit permanente circuit geen probleem vormen. In tegenstelling.in de paddock hebben de putdeksels een unieke look: elk voor zien van het circuit logo! 

 

Een blik op de Lotustribune die zo'n 10.000 toeschouwers kan herbergen.

  
Tekst en fotografie: Boudewijn Pieters De eerder besproken Lotustribune is futuristisch qua bouw. De daken hebben de vorm van lotusbladeren vandaar de naam. Bovendien ligt er, naar mening van Autosport.nl, de meest krappe bocht in de hele F1 kalender. September zal tonen hoe de coureurs hiermee omgaan.

  
Achter de pitboxen zijn 26 zogenaamde team houses gebouwd geinspireerd op een Chinese tuin. Buiten Europa hebben de teams geen eigen hospitality en kunnen hier in Shanghai genieten van een eigen gebouw met alles erop en eraan. 
 
Ruimtes voor vergaderingen, meetings.
  
Er moet natuurlijk ook gegeten worden.......
  
En gedoucht.......
  
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet