Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: Net geen podiumplaats voor Eurotech Racing in 24 uren van Zolder (lang)



 knopjes

Positief
Jeroen Bleekemolen toonde zich positief over Eurotech Racing. “De Marcos Mantis is een auto met veel vermogen, dat is leuk om te rijden. Het team is top. Ik ben een paar keer bij Eurotech Racing in Venlo-Blerick op bezoek geweest en ik ben onder de indruk van wat daar gebeurt. Er wordt hard en netjes gewerkt. Daarom heb ik vertrouwen in het team en heb ik contact met Wim opgenomen.” Jeroen weet als geen ander waar hij het over heeft. “Vooral het laatste jaar heb ik bij heel veel teams gereden, dus ik kan goed een vergelijking maken”, stelde hij vast.
Zijn inschatting: “We kunnen een heel eind komen als de auto het uithoudt.”

 concentratie_wim
Concentratie bij Wim Noorman

Voorbereiding
Hoe hebben de rijders zich op de 24 uur durende uitputtingsslag voorbereid? Wim Noorman heeft geen speciale voorbereidingen getroffen. “Dat komt er niet van door de drukte.” Jeroen Bleekemolen slaapt voorafgaande aan een 24-uursrace meer dan normaal. “Dat is deze week niet gelukt, door alle drukte rond de A1 GP-test.”

 concentratie
Concentratie bij Danny en Jeroen

Danny van Dongen richtte zich vooral op zijn conditie. “Ik werk altijd al hard aan mijn conditie, maar voor deze race heb ik toch wat extra’s gedaan. Ik heb lange stints gereden op mijn kart en langere stukken hardgelopen dan normaal.”

 danny_vermoeit
Even uitblazen na een zware stint.

Voor Cor Euser is een 24-uursrace bijna routine. Hij reed de etmaal durende races van Le Mans, Daytona, Zolder, Spa en de Nürburgring. Mede door onder meer zeven optredens op Le Mans heeft Cor er al meer dan 20 24-uursraces opzitten.

 cor_uitleg
Cor Euser heeft al meer dan 20 24-uursraces gereden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet