Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: Net geen podiumplaats voor Eurotech Racing in 24 uren van Zolder (lang)

 actie1

Een podiumplaats, dat was de doelstelling van Eurotech Racing voorafgaande aan de 24 uren van Zolder. Helaas werd het sympathieke team tijdens de nachtelijke uren geplaagd door technische tegenslag. De zwart-gele Marcos Mantis, met z’n fantastische geluid, kwam daardoor uiteindelijk niet verder dan de vierde plek in de klasse GTA.
De potentie is er, dat was voorafgaande aan de race al bekend en dat is ook de conclusie na de uitputtingsslag op Zolder. Volgend jaar beter?

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Tim Böhme

Twee jaar geleden nam Eurotech Racing voor de eerste keer deel aan de 24 uren van Zolder. Het team haalde netjes de finish met de Marcos Mantis, ondanks dat het voor Eurotech Racing de eerste race was die langer dan zes uur duurde.
Het resultaat van destijds (twaalfde algemeen, vijfde in de snelste klasse GTA) moest dit jaar sterk verbeterd worden. Het team ging voor niets minder dan een podiumplek. De rijdersbezetting moest dat mede mogelijk maken. Naast de Belcar Juniorkampioen van 2003 Danny van Dongen en Wim Noorman werden Jeroen Bleekemolen en Cor Euser gecontracteerd.

 derijders

De betrouwbaarheid van de Marcos Mantis moest de rest doen, evenals een minimaal tijdverlies in de pits. De Marcos Mantis kan circa twee uur op een tank benzine en op een set Dunlop-banden rijden en dat kunnen weinig of geen topteams zeggen.
Over topteams gesproken: qua pure snelheid komt de Eurotech Racing Marcos Mantis tekort op de teams die gebruikmaken van een Chevrolet Corvette, een Dodge Viper of een Porsche 911 turbo. De reden: die teams rijden met aanzienlijk meer motorvermogen.

 strepen_nacht

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet