Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Ralf Schumacher rijdt per 2005 voor Toyota

Vandaag (woensdag 7 juli 2004) werd een publiek geheim onthuld: Ralf Schumacher rijdt vanaf volgend seizoen voor Toyota. Voor het tweede stoeltje bij het Japanse team is zowel Cristiano da Matta als Olivier Panis nog in de race. Een beslissing valt pas eind dit seizoen. Williams-BMW kan op zoek naar twee nieuwe rijders voor 2005, omdat Juan Pablo Montoya ook al vertrekt. De namen van onder andere Mark Webber en Jacques Villeneuve worden veelvuldig genoemd. Ook Williams maakt geen haast met de beslissing.

  

Tekst: Christiaan W. Lustig  Foto: BMW Group PressClubPubliek

geheim onthuld: Ralf naar ToyotaWat iedereen eigenlijk al wist, maakte Panasonic Toyota Racing vandaag bekend: volgend jaar rijd Ralf Schumacher voor het Japans-Duitse team. Schumacher en Toyota tekenden een contract voor drie jaar. "Met genoegen kunnen wij Ralf presenteren als één van Toyota's coureurs voor het seizoen 2005," zei Tsutomu Tomita in het persbericht. "Hij heeft zichzelf tijdens zijn carriére bewezen als een zeer snel coureur en ik ben er zeker van dat zijn grote hoeveelheid ervaring ons team heel goed zal doen." 

Da Matta en Panis in race om tweede stoeltje
Wie volgend jaar de tweede Toyota zal besturen, maakte het team niet bekend. "We zijn blij met het werk dat Cristiano [da Matta; CWL] en Olivier [Panis] voor ons doen," meldde Toyota. "Beiden houden wij in overweging voor het overgebleven racestoeltje, volgend seizoen." Een beslissing laat nog tot eind dit seizoen op zich wachten: "Toyota zal niet reageren op speculaties of geruchten omtrent het overgebleven racestoeltje totdat alle contractuele zaken afgerond zijn." Naast Da Matta en Panis zijn ook de namen van David Coulthard en Jarno Trulli genoemd.  

Williams op zoek naar twee nieuwe rijders
Voor BMW WilliamsF1 Team betekent het nieuws dat zij definitief op zoek moet naar twee nieuwe coureurs voor 2005. Juan Pablo Montoya maakte enkele maanden geleden al bekend volgend jaar voor McLaren-Mercedes uit te komen. Enerzijds lijkt slechts een formaliteit dat Jaguar-coureur Mark Webber voor Williams tekent. Zoveel liet Technisch directeur Sam Michael zich tenminste ontvallen in Canada, vorige maand. Anderzijds wordt gespeculeerd over een mogelijke rentree van Jacques Villeneuve, maar ook Giancarlo Fisichella, Nick Heidfeld en Anthony Davidson zijn in beeld. Williams zegt geen haast te maken met de beslissing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet