Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: McLaren Mercedes MP4-19B debuteert in Frankrijk


Na intensief testwerk zal McLaren-Mercedes haar nieuwe bolide al tijdens het komende Grand Prix-weekend op het Franse Magny-Cours inzetten. Tijdens de Formule 1-test op het Spaanse Jerez de la Frontera bleek de MP4-19B vier dagen lang probleemloos te functioneren.

Testrijders Alexander Wurz en Pedro de la Rosa en coureurs Kimi Räikkönen en David Coulthard legden samen ruim 700 testrondes af. Alle coureurs waren zeer te spreken over de prestaties van de nieuwe auto. Daarop besloot de teamleiding de wagen in te zetten tijdens de Mobil 1 Grand Prix van Frankrijk.

Tekst en foto's: PR

 
Norbert Haug vertelt hierover: "Het hele team heeft extreem hard gewerkt om de MP4-19B te prepareren voor Magny-Cours. Iedereen is er zeer op gebrand om een stap vooruit te doen wat betreft snelheid en betrouwbaarheid." McLaren-CEO Martin Whitmarsh vult aan: "Gedurende de test hebben we uitgebreide controleprogramma's afgewerkt voor zowel het chassis als de motor. Dit alles naast het gebruikelijke afstel- en bandenwerk voor Frankrijk. Wij geloven er sterk in dat de resultaten laten zien dat de MP4-19B zowel vanuit prestatie- als vanuit betrouwbaarheidsoogpunt een stap vooruit is. Daarom hebben we ook de beslissing genomen om met de auto te racen."
Met de introductie van de nieuwe auto houden de technische ontwikkelingen voor McLaren-Mercedes dit seizoen niet op. Technisch directeur Adrian Newey en zijn team blijven hard werken aan verdere verbeteringen. Martin Whitmarsh: "Het hele team werkt continu aan verbeteringen voor ons gehele pakket. Hoewel de MP4-19B een belangrijk onderdeel is in dit proces, staan voor de komende weken en maanden de nodige aanvullende ontwikkelingen gepland." Tekst en foto's: PR
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet